Uhapšena bankarka u Novom Sadu: Članovima porodice i sebi prebacila na račun oko 136.000 evra

Šezdesettrogodišnja R. Z. uhapšena je zbog sumnje da je oštetila banku u Novom Sadu.
Uhapšena bankarka u Novom Sadu: Članovima porodice i sebi prebacila na račun oko 136.000 evra
Foto: Pixabay
Ona se sumnjiči da je kao zaposlena u jednoj banci u Novom Sadu, u periodu od 2016. do 2018. godine, zloupotrebila svoja ovlašćenja i neovlašćeno izvršila više bezgotovinskih transakcija na štetu klijenata banke, da bi potom taj novac prebacivala na svoj tekući račun i tekuće račune članova svoje porodice.
Na ovaj način, ona je, kako se sumnja, pribavila za sebe i druge protivpravnu imovinsku korist od 15.925.527 dinara, za koji iznos je oštetila banku.
Nju su uhapsili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.
 
Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 časova i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu.
  • Mile

    25.04.2023 12:49
    Bankarka je ostetila banku a ne klijente. Zato i ide na sud. Pokrala je i vise, ali nisu znali da pronadju novi bankari.
  • Miko

    24.04.2023 14:38
    smeštaj za "đ"
    Sračunala koliko će joj biti penzija i pokušala bar je pokušala i videla da je dobila automatski besplatan smeštaj ako joj prođe zahtev u sudu pošto je ukrala mora sud u Novom Sadu da odluči na koliko godina ima smeštaj jedino će imati pogled u zid i nebo ali poklonu se u zube ne gleda NE može SVE. Svakako građani plačaju smeštaj preko poreza

    p.s. (bez zareza i tačke mrzi me)
  • BB

    24.04.2023 11:39
    Oštećena
    Meni banka pre par godina,preko noći,skinula par desetina hiljada sa tekućeg.
    Kad sam otišla u banku,odgovor je bio: ko zna kome ste dali karticu...
    Kad sam otišla u MUP i prijavila događaj,vratila se u banku ,mahnula tom prijavom- pare se vratile na račun u toku sutrašnjeg prepodneva.
    Nikad više ni dinara u banku...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika