Produžen pritvor trojici okrivljenih da su oteli mladića u Sremskoj Kamenici

Trojici dvadesetogodišnjaka B. G, S. B. Đ. i R. M, koji se sumnjiče da su silom odveli i zadržali osamnaestogodišnjaka iz Sremske Kamenice, ponovo je produžen pritvor.
Produžen pritvor trojici okrivljenih da su oteli mladića u Sremskoj Kamenici
Foto: 021.rs
Ovaj pritvor može trajati do 5. avgusta, navodi Dnevnik.
Oni su zajedno sa sedamnaestogodišnjakom iz Novog Sada, protiv kojeg se vodi poseban postupak pred sudijom za maloletnike, uhapšeni 5. februara zbog otmice N. T. (18).
U cilju zaštite žrtve otmice, javni tužilac je oštećenom N. T. rešenjem odredio status posebno osetljivog svedoka.
 
Nakon hapšenja i saslušanja, na kojem su se B. G, S. B. Đ. i R. M, kako "Dnevnik" nezvanično saznaje, branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu, njima je određen pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svedoke, da bi mogli da ponove krivično delo i zbog načina izvršenja i težine krivičnog dela koji su doveli do uznemirenja javnosti.
 
Osumnjičenom B. G. određen je pritvor i zbog okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva. On se, osim za otmicu, tereti i za napad na više policijskih službenika Policijske uprave Novi Sad.
 
Osumnjičenom S. B. Đ. se pored krivičnog dela otmica, stavlja na teret i krivično delo falsifikovanje isprave.
 
I sedamnaestogodišnjak je, nakon hapšenja i saslušanja, završio u pritvoru koji mu je određen zbog okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na svedoke, da bi mogao u kratkom vremenskom periodu da ponovi krivično delo i zbog načina izvršenja i težine krivičnog dela koji su doveli do uznemirenja javnosti. Njemu je pritvor ukinut 27. aprila.
Tinejdžer je kidnapovan u noći između 4. i 5. februara, na ulici, u blizini kuće u kojoj stanuje u Sremskoj Kamenici nedugo nakon što ga je oko jedan sat iza ponoći sestra dovezla sa rođendana. Prema nezvaničnim informacijama, on se zbog telefonskog razgovara zadržao na ulici, da bi mu u jednom momentu prišli otmičari sa fantomkama, poprskali biber sprejom, stavili mu traku preko očiju, strpali u gepek i odvezli.
 
Posle nekog vremena, pozvali su oca otetog mladića i tražili 200.000 evra kako bi mu vratili sina, o čemu je on odmah obavestio policiju.
 
Policija je posle intenzivne potrage kod gradske deponije na Klisi, u gepeku automobila, pronašla nepovređenog N. T, a njegove otmičare uhapsila.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika