Nanogvica za muljanje sa restitucijom

Troje od četvoro osumnjičenih za krivična dela iz domena korupcije u sumnjivom poslu u postupku restitucije dobilo je nanogvice.
Nanogvica za muljanje sa restitucijom
Foto: 021.rs
U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva za 021.rs navode da još uvek nije podignuta optužnica i da se vodi istražni postupak.
Postupak se vodi protiv zaposlene u Agenciji za restituciji J. S, sudskog veštaka V. S, privrednika I. K. i M. A.
Istražni organi do sada nisu iznosili više detalja o ovom slučaju. 
 
Kako je zvanično saopšteno u aprilu, troje osumnjičenih J.S., V.S. i I.K. su uhapšeni 11. aprila u zajedničkoj akciji Uprave kriminalističke policije i Bezbednosno-informativne agencije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije VJT-a. Protiv M.A. je podneta krivična prijava u redovnom postupku.
 
Nakon hapšenja J. S, V. S. i I. K. su bili u pritvoru, a tužilaštvo navodi da je kasnije sud ukinuo pritvor i umesto toga izrekao mere zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora.
 
U Posebnom odeljenju navode da nije došlo do promene kvalifikacije dela. 
 
J. S. se sumnjiči za krivično delo pranje novca, produženo krivično delo primanje mita i produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja. 
I. K. se tereti za krivično delo pranje novca i krivično delo primanje mita u pomaganju, dok se B.C. tereti za krivično delo pranje novca i produženo krivično delo davanje lažnog iskaza. 
 
Istraga protiv M.A. se vodi za krivično delo pranje novca.
 
U VJT za 021.rs kažu da se istraga nastavlja i da se preduzimaju dokazne radnje. 
  • Joko

    27.08.2023 08:35
    Svi uzeli milione, pa dobiju nanogicu. Opstine petljaju sa zemljistem, katastar sprovodi, ovi ostali otimaju ... uzas na sve strane
  • Prezime

    26.08.2023 08:35
    zar zaista mislite da se neko moze obogatiti a da nije u sprezi sa drzavom i za njih radi prljave poslove?!
  • Ns

    25.08.2023 23:43
    Ppdnela restituciju. Moze se vratiti u naturi osim jednog placa. Ali nikakav odgovor nisam dobila... Ni da ni ne.... Dokle cekati..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika