Nastavljeno suđenje policajcu iz Futoga za otkrivanje poverljivih podataka: Uskoro kraj pretresa

Suđenje policajcu za otkrivanje poverljivih podataka nastavljeno je u novosadskom Višem sudu, a sudija bi trebalo u još dva ročišta da sasluša 13 policajaca iz ispostave u Futogu.
Nastavljeno suđenje policajcu iz Futoga za otkrivanje poverljivih podataka: Uskoro kraj pretresa
Foto: 021.rs
Kako piše Dnevnik, četrdesetsedmogodišnji policijski službenik iz Futoga optužen je da je 10. septembra 2021. godine u prostorijama policijske ispostave u tom mestu pribavio podatke koji predstavljaju tajne informacije, s oznakom "poverljivo", na taj način što je činio provere ličnih podataka.
Na prethodno održanom ročištu saslušan je svedok, koji ne poznaje okrivljenog, ali je ispričao da se protiv njega kao tuženog u Osnovnom sudu vodi postupak.
Sudija će na ročištima 30. i 31. oktobra saslušati 13 policijskih službenika iz ispostave u Futogu koji su s okrivljenim radili 10. septembra 2021. godine, koji se navodi u optužbi kao datum izvršenja dela.
 
Branilac okrivljenog je u uvodnim izlaganjima naglasio da u celosti osporava optužni predlog, kako u pogledu pravne kvalifikacije dela, tako i u pogledu činjeničnog opisa optužnog akta.
 
Okrivljeni je prilikom iznošenja odbrane negirao izvršenje dela, te objasnio da je podatke o tom licu dao na zahtev kolega sa terena ili žandarmerije, što inače spada u njegov redovan posao.
  • Iguman

    14.09.2023 12:03
    Zeme!!!
  • Miki

    14.09.2023 11:37
    Nista od toga,dobice packu i teraj dalje....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika