021 saznaje: Jedan od uhapšenih zbog pokušaja ubistva učestvovao u pucnjavi u Stevana Mokranjca

Četvorica pripadnika kriminalne grupe, uhapšeni su u Novom Sadu zbog više krivičnih dela.
021 saznaje: Jedan od uhapšenih zbog pokušaja ubistva učestvovao u pucnjavi u Stevana Mokranjca
Foto: 021.rs

Između ostalog, oni su uhapšeni ili se za njima traga zbog učestvovanja u dva ubistva u pokušaju, a 021.rs saznaje o čemu je reč. 

U pitanju su dve pucnjave i to obe na Detelinari: jedna u Molijerovoj ulici u martu prošle godine, a druga u Ulici Stevana Mokranjca u junu ove godine.

Novosadski policija objavila je da je uhapšen osamnaestogodišnji M. P. zbog sumnje da je učestvovao u pripremi i organizaciji izvršenja krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju, počinjenog na štetu dvadesetdvogodišnjeg Novosađanina, u junu ove godine.

Kako 021.rs saznaje, u pitanju je slučaj kada je na 22-godišnjeg mladića pucano 24. juna oko 14 časova, u Ulici Stevana Mokranjca, ispred broja 20. Ekipa Hitne pomoći ga je tada zbrinula i zatim je, u svesnom stanju, prevezen na odeljenje reanimacije Urgentnog centra.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu ubrzo je ranjavanje mladića na Detelinari kvalifikovalo teško ubistvo u pokušaju kažnjivo kaznom zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotnim zatvorom.
 
U tužilaštvu su tada rekli da su, u saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu, u okviru predistražnog postupka, preduzeli odgovarajuće radnje kako bi se rasvetlile sve okolnosti događaja. 
 
Do danas nije bilo informacija o ovom slučaju, kada je uhapšen osamnaestogodišnji M. P. 
Policija intenzivno traga i za M. Đ. (26), koji je, takođe, osumnjičen za učešće u izvršenju ovog, kao i još jednog krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju, na štetu tridesettrogodišnjeg Novosađanina, u martu prošle godine, naveli su danas.
 
Taj pokušaj ubistva se dogodio 16. marta prošle godine u Molijerovoj ulici, saznaje 021. Prema nezvaničnim saznanjima, u pitanju je bila klasična sačekuša, a na M. M. je ispaljeno više hitaca.
 
Sumnja se da je državljanin Bosne i Hercegovine S. R. (45) tada ispalio u Novosađanina M. M. više hitaca iz vatrenog oružja i naneo mu teške telesne povrede, opasne po život.
 
Protiv osumnjičenog je podneta krivična prijava zbog pokušaja ubistva i nedozvoljenog oružja. On je trenutno u pritvoru u BiH zbog drugog krivičnog dela. 
 
Za muškarca kojeg je danas spomenula policija se sumnja da je bio saučesnik u ovom pokušaju ubistva.
 
Pretresom stanova osumnjičenih, policija je pronašla kokain, amfetamin i marihuanu, kao i znatnu svotu novca, u domaćoj i stranoj valuti, za koji se sumnja da je stečen prodajom narkotika.
 
Četvorici osumnjičenih Novosađana određeno je zadržavanje do 48 sati i biće privedeni, uz krivične prijave, višem javnom tužiocu u Novom Sadu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika