Beljanski: Nisu mi pisali pesmice, već pretili da će mi zapaliti automobil i da će me streljati

Predsednik Advokatske komore Vojvodine, Vladimir Beljanski, reagovao je povodom objave advokata Ivana Ninića o određivanju pritvora advokatu iz Beograda Čedomiru Kokanoviću.
Beljanski: Nisu mi pisali pesmice, već pretili da će mi zapaliti automobil i da će me streljati
Foto: 021.rs
"Povodom izjava da je Kokanoviću određen pritvor jer mu se na teret stavlja to što je 'objavljivao stikere na advokatskim Viber grupama i pisao pesme na Tviteru', želim da podsetim da mi nisu 'pisali pesmice' već su mi pretili da će mi zapaliti automobil (što se i desilo) i da će me streljati", naveo je Beljanski.
 
On podseća da mu je 4. januara, ispred kuće, zapaljen automobil, a neposredni izvršioci, koje, kako navodi, ne poznaje niti je ikada čuo za njih, uhapšeni su i nalaze se u pritvoru. 
"Pre toga je Čedomir Kokanović na društvenim mrežama objavio fotografiju mog automobila na kojoj se vide i registarske oznake i napravio montažu da je auto zapaljen i da gori. Nakon požara, objavio je fotografiju izgorelog automobila i napisao da kolege nisu zadovoljne i da treba da bude i krvi. Takođe, objavio je da me treba vezati ispred suda i bičevati, da ulicom Sutjeskom u kojoj se nalazi sud treba da poteče krv kao i niz drugih još gorih i vulgarnih pretnji", navodi Beljanski. 
Dodaje da je pre nekoliko dana Kokanović na društvenim mrežama objavio novu fotomontažu.
 
"Na njoj je fotografija automobila u plamenu koji sam pozajmio od prijatelja i koji vozim odnedavno. Ispod fotomontaže zapaljenog automobila je napisao "Idemo dalje". Iz ovoga mogu da zaključim da me je Kokanović pratio, fotografisao i nastavio otvoreno da preti", kaže Vladimir Beljanski.
 
Kako navodi, "protiv Kokanovića su krivične prijave podnele i druge kolege čiju je bezbednost ugrožavao i proganjao ih". 
 
"Uz sve navedeno, Kokanović je objavljivao moje fotografije i natpise u kojima je pozivao na ubistvo streljanjem, vešanjem, tako da poslednje četiri godine gotovo svakodnevno primam vulgarne uvrede i pretnje. Poslednja objava je fotomontaža na kojoj smo streljani ja i još jedna koleginica", navodi Vladimir Beljanski. 
 
Podsećamo da je Osnovno tužilaštvo u Novom Sadu saopštilo da je Kokanović uhapšen u petak zbog sumnje da je počinio dva dela na štetu predsednika Advokatske komore Vojvodine Vladimira Beljanskog.
 
Naveli su da se on sumnjiči za proganjanje i ometanje pravde.  
 
Informaciju o određivanju pritvora objavio je njegov branilac Ivan Ninić na društvenoj mreži Iks.
 
 
Tužilaštvo je saopštilo da je određivanje pritvora tražilo zbog mogućnosti da će ometati postupak uticanjem na svedoke, odnosno zbog okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivična dela.
  • Ђоле

    01.02.2024 18:55
    С онога света
    “Нови Сад подсети се да је град кад му се са улица битанге склоне.”
  • Arkadije

    30.01.2024 19:00
    Slični
    Verujem da ovi što lupaju minuse se ne razlikuju od Kokanovića.
  • vesna

    30.01.2024 17:25
    ne verujem
    Da li je moguće da se pritvor odredi čoveku, kolegi, koji svojim verbalnim izražavanjem pokazuje nezadovoljstvo u svom esnafu?
    Obrazloženje suda je više nego očigledno da se radi o velikom ptitisku ili potpunom nepoznavanju materije krivičnog prava!
    Apsurd, katastrova i tuga pregolema!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika