Suđenje Boći za ubistvo MMA borca na Detelinari počinje ispočetka: Okrivljeni negiraju krivicu

Glavni pretres za ubistvo MMA borca Uroša Stefanovića i ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca zakazan je za 28. mart, nakon što je suđenje krenulo ispočetka.
Suđenje Boći za ubistvo MMA borca na Detelinari počinje ispočetka: Okrivljeni negiraju krivicu
Foto: 021.rs
Za ubistvo 27-godišnjeg Stefanovića, ranjavanje 50-godišnjeg Goranca, kao i nedozvoljeno nošenje oružja terete se bivši policajac Dalibor Bogdanović Boća (46) i D. J. (45).
 
Kako piše Dnevnik, suđenje je krenulo ispočetka pred novim sudskim većem zbog toga što je prvobitni sudija prešao u novosadski Apelacioni sud.
Iako je pripremno ročište bilo zatvoreno za javnost, kako Dnevnik saznaje, okrivljeni su, kao i na početku suđenja polovinom juna 2022. godine, negirali krivicu.
 
Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je, podsećanja radi, protiv Bogdanovića i D. J. podiglo je optužnicu zbog opravdane sumnje da su 2. septembra 2021. izvršili krivično delo teško ubistvo i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.
Za Bogdanovićem je potom 7. septembra te godine raspisana poternica, a šest meseci kasnije se predao policiji.
 
Sumnja se da je tog 2. septembra 2021. godine D. J. vozio automobil iz kog je pucano na Goranca i Stefanovića. Nakon što se predao, prema pisanju medija, do detalja je opisao kako je planirana sačekuša i sa kim je bio tokom izvršenja zločina. Napadači su Goranca i Stefanovića presreli kolima u Cankarevoj 8. Iako su njih dvojica, kako se sumnja, pokušali da pobegnu, napravljena im je sačekuša i na njih je otvorena vatra.
 
Dvadesetsedmogodišnji Uroš Stefanović ubijen je kada je s Kovačevićem ušao u pasaž zgrade u Cankarevoj 8. Za njima je, kako se sumnja, uleteo automobil marke pežo, gde je bio bar jedan napadač koji je pucao. MMA borac, kako se pretpostavlja, bacio se pred Goranca kako bi ga zaštitio i primio je nekoliko hitaca u telo. On je preminuo na licu mesta, dok je Kovačević ranjen u ruku.

Podsetimo, Bogdanović je 2020. godine teško ranjen kada mu je podmetnut eksploziv ispod sedišta džipa i od ranije je poznat policiji, a u zgradi u kojoj se nalazio 2021. godine je bio pronađen eksploziv. Bogdanovića su četiri puta pokušali da likvidiraju.  

  • Aaaqqa

    14.02.2024 09:55
    Kako su na slobodi kad se protiv njih vodi postupak za otmicu za koju je predviđena višegodišnja kazna...Da su u pritvoru ovo se ne bih desilo.
  • NS

    13.02.2024 11:24
    Hahahaha, bivši policajac je od ranije poznat policiji. Da crkneš od smeha (ili besa).
  • Grof Marko

    13.02.2024 10:58
    stida bez
    Boća će da prizna, al sutra! Takvi su hrabri samo na delu i kad treba prstom u drugog uperiti. To su jumaci našega doba!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika