Priveden Čuružanin jer je ramenom odgurnuo sveštenika na Limanu - nema krivičnog dela

Pedesetpetogodišnji Čuružanin priveden je zbog sumnje da je 5. marta, oko 15.30 časova, ramenom odgurnuo sveštenika na Limanu.
Priveden Čuružanin jer je ramenom odgurnuo sveštenika na Limanu - nema krivičnog dela
Foto: 021.rs
Prema nezvaničnim saznanjima 021.rs, javni tužilac je pregledao predmet i doneo odluku da nema elemenata krivičnog dela.
 
Muškarac je dobio prekršajnu prijavu.
Čuružanina je policija odmah po pronalaženju i privođenju, u petak 15. marta, sprovela u Prekršajni sud u Novom Sadu sa prijavom za prekršaj iz člana 9 Zakona o javnom redu i miru.
 
Za sada nema informacija da je sud doneo presudu u postupku protiv Čuružanina.
 
Eparhija bačka je u jeku rasprave o izgradnji crkve kod Štranda saopštila da je sveštenik B. M. napadnut na Limanu, prilikom obavljanja parohijskih dužnosti.
 
Kako se navodi u saopštenju Eparhije, napadač je nepoznati muškarac koji je, na ulici "pred svedocima, ničim izazvan, udario sveštenika i zatim se brzo udaljio u nepoznatom pravcu".
 
Eparhija je poručila da su "mediji i njihovi pokrovitelji svoj govor mržnje usmerili protiv želje i inicijative pravoslavnih vernika da se izgradi spomen-hram Svetih mučenika bačkih na Limanu, gde više desetina hiljada vernika nema svoju parohijsku crkvu". 

U danima koji su sledili, pojedini aktivisti iz Novog Sada su i direktno prozivani da su napadači ili inicijatori, ali ni jedan dokaz za to nije pružen i u hajci koja se proširila kroz režimske medije i društvene mreže, pored vladajuće stranke, pridružili su se i drugi, uglavnom desničarski nastrojene strukture.

  • KLF

    22.03.2024 09:25
    Ostalo što si nabrojao su poštene profesije.
  • Ramenom..

    21.03.2024 15:41
    ..Ili kamenom, boli me
    Nije bitno cime ga je uradio ili napao, napad je napad i tu nema razlike. Nije bitno da li je neko automehanicar, uciteljica, direktor, doktorica ili svesteno lice, ako ga je neko napao, svi treba da ga brane. A ne da biramo strane i ko je koga zasto napao. Ovi sto velicaju ovog Curuzanina, da je tako napao nekog njihovog bliskog jel bi isto bilo "svaka cast gari" ili bi bilo poziva od Mup, supa, nvo, i svi ostali da se taj neko uhapsi. Nemojte raditi i sladiti se necim sto ne zelite vama da se dogodi!
  • NS Gari

    21.03.2024 08:01
    Čurug
    Čurug forever!
    Živeo Čurug i čuruški gari!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika