Okrivljeni za ubistvo vlasnika menjačnice u Veterniku opisao šta se dogodilo u noći ubistva

Suđenje B. J. (45), osumnjičenom da je na svirep i podmukao način, kao i iz koristoljublja, ubodima nožem usmrtio Jovana Janićijevića (46), nastavljeno je u novosadskom Višem sudu.
Okrivljeni za ubistvo vlasnika menjačnice u Veterniku opisao šta se dogodilo u noći ubistva
Foto: 021.rs
Kako piše Dnevnik, suđenje je nastavljeno prikazivanjem snimaka sa nadzornih kamera u Ulici Nova 34 u Adicama.
 
Okrivljeni je potvrdio da se on nalazi na snimcima i objasnio šta se sve dešavalo, s obzirom na to da se na snimku, zbog otvorenih suvozačevih vrata i zida oko kuće, tačno ne vidi sled događaja.
 
On je ispričao da je neposredno pre dolaska na adresu koju je zabeležila kamera, 50 metara od tog mesta ušao u vozilo, a potom je počela svađa između njega i sada pokojnog Janićijevića.
"Rekao sam mu da preparkira vozilo i tako smo se našli na mestu gde se vozilo vidi na snimku. U momentu kada su se kola zaustavila, Janićijević je već imao nož u desnoj ruci. Ja sam ga udario dva puta, mislim, desnom rukom po glavi i on ga je ispustio. Nož je pao kod mojih nogu i ja sam stao na njega", rekao je okrivljeni opisujući šta se događalo te večeri. 
 
Potom su, kako je naveo, zajedno ispali iz kola.
 
"On me je držao za ruku, a nakon što sam se našao van vozila, on je mene još držao za zglobove. Ja sam tada spustio njegovu desnu ruku i kolenom stao na zglob kako bi ga zabolelo", rekao je okrivljeni i dodao da je šutirao i udarao Janićijevića jer nije hteo da ga pusti.
Kako je pojasnio, kada je shvatio da je Janićijević mrtav, dva puta je probao da ga podigne. U jednom trenutku, kako se vidi na snimku, prolazila su kola, pa je, kako je objasnio, rešio da ga odvuče između zida i prednjeg dela kola. Potom se vratio da, prema njegovim rečima, pokupi novac.
 
"Više puta sam se saginjao da uzmem taj novac koji je bio po vozilu", objasnio je pokrete koji se vide na snimku, ali se zbog otvorenih vrata kola i zida ne vidi šta konkretno radi. 
 
On je još izjavio da ostaje pri odbrani iznetoj na početku suđenja kada je rekao da prihvata krivicu i da mu je žao što je ubio Janićijevića.
 
Suđenje će biti nastavljeno 10. maja, kada će biti saslušani predstavnici Klinike za psihijatriju.
B. J. se tereti da je 24. januara prošle godine, u večernjim časovima, na Adicama, na početku Ulice Nova 34, ubio vlasnika menjačnice Jovana Janićijevića, a potom pobegao. 
 
Uhapšen je 2. februara 2023. godine na granici Austrije i Nemačke po međunarodnoj poternici Srbije, a 19. marta izručen našoj zemlji i od tada se nalazi u pritvoru
  • Johnny

    09.04.2024 10:00
    Prihvata krivicu i žao mu je što ga je ubio, ali mu nije bilo teško da pobegne iz zemlje. Da ga nisu uhvatili, još bi se nekome i hvalio time što je ubio čoveka.
  • Đole

    09.04.2024 09:00
    Hičkok
    Kakav scenario i odbrana okrivljenog.
    Ispada da se pokojni Jole sam izbo mnogo puta nožem, pošto okrivljeni u svojoj odbrani ne navodi da je uzeo nož uopšte.
    Sramota od izjave, a verujem da je i cela izjava smišljena od njegovog branioca-advokata.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika