Odloženo suđenje za pokušaj ubistva novosadskog inspektora: Okrivljeni ponovo menja branioca

U Višem sudu u Novom Sadu odloženo je suđenje D. S. (45) iz Novog Sada, okrivljenom za pokušaj ubistva novosadskog inspektora kriminalističke policije Uroša Nikića u oktobru 2020. godine.
Odloženo suđenje za pokušaj ubistva novosadskog inspektora: Okrivljeni ponovo menja branioca
Foto: 021.rs
On je optužen da je sa 11 uboda nožem po rukama i nogama 21. oktobra 2020. godine pokušao da ubije inspektora novosadske policije Uroša Nikića, kao i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, krivično delo neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila i krivično delo krađe. 
 
Suđenje je odloženo, kako javlja Dnevnik, jer je okrivljeni ponovo otkazao punomoć braniocu.
"Nisam uspeo da usaglasim stavove sa braniocem u vezi sa odbranom i završnim rečima", obrazložio je okrivljeni i dodao da će početkom naredne nedelje znati ko će ga braniti u daljem postupku.
 
S obzirom na to da se okrivljeni nalazi u pritvoru, ali i zbog krivičnog dela koje mu se stavlja na teret, sud će mu odrediti branioca po službenoj dužnosti, dok ne opunomoći izabranog. 
Ovo nije prvi put da okrivljeni otkazuje punomoć svom advokatu. Isto je učinio i krajem novembra.
 
On je na početku suđenja priznao da je 21. oktobra 2020. godine, u Ulici Save Đisalova u Novom Sadu, nožem-skakavcem izbo muškarca, za koga, kako je rekao, nije znao da je policijski inspektor.
 
Međutim, oštećeni Uroš Nikić, koji je u tom trenutku bio sa kolegom, prilikom svedočenja je rekao da su ga oni legitimisali i rekli da su policajci.
 
U dosadašnjem postupku saslušani su svedoci i sudski veštak za oblast elektrotehnike, audio-video tehnike i kvaliteta tonskog zapisa Nikola Dragović. Svoj iskaz su dali i veštak sudske medicine dr Vladimir Pilija, koji je, zajedno s veštakom balističke struke Dejanom Belićem, uradio kombinovano veštačenje, prema kom su Nikićeve povrede, po optužnici - 11 ubodnih rana nožem u predelu nogu, okarakterisane kao teške i opasne po život.
Prema rečima dr Pilije, Nikić je zbog povređene arterije mogao da iskrvari da nije bilo blagovremeno ukazane lekarske pomoći.
 
Glavni pretres je zakazan za 30. maj.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika