Nasilnička vožnja dvojice Novosađana: Jedan vozio pogrešno u kružnom toku, drugi potpuno pijan

Iz saobraćaja je za jedan dan isključeno 15 vozača i jedno vozilo, a zadržana su tri vozača - jedan zbog vožnje pod dejstvom alkohola, a dva zbog nasilničke vožnje.
Nasilnička vožnja dvojice Novosađana: Jedan vozio pogrešno u kružnom toku, drugi potpuno pijan
Foto: 021.rs
Za nasilničku vožnju terete se dvojica Novosađana.
 
Jedan je vozio sa više od dva promila alkohola u organizmu, a drugi je, u kružnom toku, vozio u suprotnosti sa saobraćajnim propisima.
Zadržani vozači će, uz prekršajne prijave, biti privedeni nadležnom prekršajnom sudiji.
U protekla 24 sata, na području Južnobačkog okruga, odnosno Novog Sada, dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedna osoba teško, a šest je lakše povređeno.
 
Policijska uprava u Novom Sadu je, 20. maja, na području Južnobačkog okruga, otkrila i sankcionisala ukupno 291 prekršaj iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.
  • Aleksej

    30.05.2024 09:12
    Srbistan
    @Ljubomir

    Ako neko vozi spoljasnom kruznom trakom vise od 1/2 kruga, znaci 3/4 ili polukurzno to je prekrsaj, pogledaj strelice na trakama pre ulaska u kruzni tok, to je kao sobracajni znak (to se uci kada se uci voznja), tako da NE MOZE da se kruzi spoljasnjom trakom koliko hoces. To se zove pogresno prestrojavanje, kazna je 5.000 kinti.
  • D

    21.05.2024 22:30
    .
    Krivično gonjenje bi bilo ok, a ne prekršajna.
    Takođe bi bilo ok i da se tereti za pokušaj ubistva (ili ubistava?).
    A može i preki sud, ako se ja pitam.
  • Ljubomir

    21.05.2024 21:06
    Iz unutrasnje trake kruznog toka nemozes presecati ovog sto nastavlja voznju vanjskom trakom paralelno izlazeci i to 90% njih misli da su to 2 trake i da tako mogu paralelno da izlaze. Moze ovaj u vanjskoj traci da kruzi koliko zeli ti ga nesmes presecati da bi izasao. Svaki dan ama svaki dan sudar na Detelinari kod L...a. Svaki dan gledam sa prozora.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika