Novi sporazum o partnerstvu Galerije Matice srpske i DDOR osiguranja

Galerija Matice srpske i kompanija DDOR potpisali su novi sporazum o partnerstvu, čime će svetlost dana videti novi projekti u ovoj ustanovi kulture.
Novi sporazum o partnerstvu Galerije Matice srpske i DDOR osiguranja
Foto: 021.rs
Tako stručnjaci Galerije već rade na analizi velike umetničke kolekcije koju poseduje DDOR, kako bi ona naredne godine bila prezentovana javnosti.
 
Kako je na potpisivanju sporazuma o partnerstvu poručila upravnica Galerije Matice srpske Tijana Palkovljević Bugarski, da je ovakva saradnja prirodna potvrđuju projekti koje su ove strane već realizovale, a ističe se izložba "Inspirisani Italijom".
 
"'Inspirisani Italijom' prvo je bila predstavljena u Beogradu, a zatim u Galeriji, gde je otvorena neposredno pred izbijanje epidemije i zbog vanrednih okolnosti trajala je do skoro. To njeno produženo trajanje dalo nam je mogućnosti da održimo puno pratećih programa - imali smo više od 7.000 posetilaca širom Srbije i, ono što je važno, preneli smo je i u virtuelni svet, te je onlajn i na društvenim mrežama tu izložbu videlo više od 2.000 ljudi širom sveta. Ta saradnja nas je podstakla da nastavimo dalje, tako da trenutno zajednički radimo na projektu obrade umetničke zbirke kompanije DDOR, a kustosi Galerije rade na popisu, obradi, valorizaciji i u narednom periodu će biti predstavljena javnosti", navela je Palkovljević Bugarski.
 
Ona je za naredne dve godine najavila međunarodne projekte i izložbe, u kojima je planirano da partner bude upravo DDOR.
 
"Kao institucija duge tradicije, verujemo u važnost partnerstva, u zajednički rad i zbog toga partnere pažljivo biramo", dodala je upravnica GMS.
 
 
Predsednik Izvršnog odbora DOOR osiguranja Đorđo Markeđani slaže se da je saradnja sa Galerijom pravi potez, a raduje se rezultatima obrade umetničke zbirke vodeće osiguravajuće kuće u Srbiji.
 
"Pre sedam meseci bili smo zajedno ovde i otvorili izložbu 'Inspirisani Italijom' i to je poslednja izložba otvorena bez ograničenja zbog kovida - od tada sve se promenilo i to mnogo. Pandemija je test za celu civilizaciju i biće potrebna inovativnost i kreativnost čovečanstva. Mi u DDOR verujemo u kreativnost i inovativnost u svakom segmentu našeg prisustva i rada i zato je prirodno da formalno potvrdimo našu već postojeću uspešnu saradnju s Galerijom Matice srpske. Nadamo se novim velikim zajedničkim uspesima i projektima, a ovo partnerstvo će nam pomoći da usmerimo sredstva i energiju na projekte koji će činiti budući kulturni milje grada", naveo je Markeđani.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura