Biblioteka Matice srpske planira novu zgradu za informacionu građu

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici odlučila da izdvoji 15 miliona dinara za pripremne radove na izgradnji nove zgrade Biblioteke Matice srpske, u kojoj će biti smeštena bibliotečko-informaciona građa ove ustanove.
Biblioteka Matice srpske planira novu zgradu za informacionu građu
Foto: 021.rs
U pokrajini napominju da ova ustanova kulture od nacionalnog značaja godinama ima problem sa smeštajnim prostorom. 
 
"Postojeći magacini su puni, a priliv građe je svakodnevan. Izgradnjom nove zgrade s površinom od 13.300 kvadratnih metara, uz postojeći objekat Biblioteke, obezbedio bi se adekvatan i savremen radni ambijent za nesmetano obavljanje delatnosti Matice srpske", navodi se u saopštenju nakon sednice.
  • Nikola

    22.03.2021 10:54
    Divno
    Pa piše da će gradnja biti u okviru sadašnjeg prostora. Inače, ovo je divna vest. U vremenu kada kultura propada i nije ničiji cup of tea, vreme u kojem su knjige marginalizovane, osim kiča i šunda, doslovce vreme dekonstrukcije kulture, u pravom smislu te reči, ipak postoji svetlo na kraju tunela. Pozdravljam svaki pomak na polju jačanja institucija kulture.
  • Dragan

    17.03.2021 17:28
    Ah
    Srušite Pupinovu palatu i sazidsjte nešto u bariknom stilu bez stakla i betona.Ovde će biti ugradnja.A Maticu više niko ni ne ulazi.Terezijo vrati se da obniviš grad ovi tkzv Srbi je pretvirili u selendru.
  • G pen

    17.03.2021 16:53
    Sta se rusi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura