Specijalni kreativni i muzički program za decu u utorak kod Galerije Matice srpske

Godišnjica otvaranja Galerije Matice srpske za publiku u današnjoj zgradi na Trgu galerija biće svečano i u društvu mališana obeležena u utorak, 1. juna.
Posetioci će uživati u izložbi dečjih radova, operi za decu Čarobna frula, kreativnim programima, kao i porodičnom programu Avantura za velike i male. 
 
Program počinje u 17.30 otvaranjem izložbe dečjih radova u Parku skulptura na kojoj će biti predstavljeni radovi dece iz Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo", "Maštolend", "Anđeo čuvar", kao i osnovnih škola "Kirilo i Metodije" i "Mika Antić", koji su tokom ove školske godine učestvovali u edukativnom programu za decu "Moj Grad. Novosadske umetničke priče". 
 
Hor, orkestar i solisti opere Srpskog narodnog pozorišta u 18 sati u Parku skulptura izvešće operu za decu Čarobna frula. 
 
Na ovom jedinstvenom događaju, pozorišni umetnici koji pevaju, pričaju, sviraju, diriguju i igraju predstaviće bajku o princu koji je ostavio svoje kraljevstvo zbog potrage za ljubavlju. Mocartova muzika očarava publiku svih generacija, ali ova verzija posebno je zabavna jer je prilagođena mlađoj publici koja tek otkriva čari pozorišta. 
 
Osim izložbe i opere za decu, mališani će tokom proslave uživati i u kreativnim programima sa muzejskim edukatorima, dok će roditelji, staratelji bake i deke sa decom i unucima kroz igru, zanimljive zadatke imati mogućnost da se prepuste kako bi otkrili različite umetničke priče o Novom Sadu i/ili umetničkim delima predstavljenim na izložbi Identitet(i).

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura