Novi album Killo Killo bande - 101. izdanje SKC Novi Sad

Killo Killo banda objavila je album "Pobeda je biti čovek", u izdanju Studentskog kulturnog centra Novi Sad.
Novi album Killo Killo bande - 101. izdanje SKC Novi Sad
Foto: 021.rs (Promo)
Ovo je četvrti studijski album Killo Killo bande i čini ga 11 novih pesama, kao i jedan remix, a na fizičkom izdanju objavljena su i dva singla kao bonus pesme: "Nema me" i "Vinska pesma".
 
"Uprkos tome što je album sniman tokom 2020. godine, pod veoma komplikovanim okolnostima, bend je danas ponosan na rezultat tog izazovnog i nesvakidašnjeg stvaralačkog procesa. Banda je u osnovi ostala dosledna sebi i originalnoj, istinskoj energiji kojom ovaj sastav prirodno zrači već dugi niz godina. Pesme su žanrovski raznovrsne, te kao i na prethodnim albumima pored najprisutnijeg reggae-a, možemo čuti i afro-funk, rock-steady, dub pa i hip-hop. U tekstovima se bavimo životnim temama, često na, prepoznatljiv, duhovit i samokritičan nacin, a sazrevanju našeg sastava svedoči i sve snažnija poetika koja stimuliše slušaoca na introspekciju i lični razvoj, sa ultimativnom altruističkom porukom – pobeda je biti čovek", kaže frontmen sastava Vojislav Malešev.
 
Album je odsvirala postava Bande: Zoran Tegeltija na bubnjevima, Lazar Novkov na klavijaturama, Minja Dabović na bas gitari, Dejan Matić na gitari, Dušan Rašković na perkusijama, a vokale je otpevao Vojislav Malešev. 
 
Svojim specifičnim i upečatljivim doprinosom, posebnu vrednost novom materijalu dali su gosti - sjajni muzičari i prijatelji benda: Dušica Shi Cu Stojković i Pop Hor Radio, Klapa Suton scene, Vladimir Ćuković, Sava Botić, Fokus, Dedduh i Boss Capone.
 
Album "Pobeda je biti čovek" je sniman u studijima "Atelje","Alpha", "1 take studio" i u kućnom studiju Save Botića. Na snimanju zvuka radili su Lazar Novkov, Sava Botić , Miloš Romić i Dušan Živanović, a miks, produkciju i mastering potpisuje Sava Botić. Tekstove je napisao Vojislav Malešev, a muziku i aranžmane Vojislav Malešev i Killo Killo Banda. 
 
Ovo je inače 101. izdanje Studentskog kulturnog centra Novog Sada. CD može da se naruči preko Fejsbuk stranice benda. 
  • Džontra

    20.07.2021 07:46
    Ovi ljudi su genijalci, da požive u sreći i zdravlju joś mnogo godina!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura