Slušaoci odlučili: Hit 2022. godine na Radiju 021 je "Tippa My Tongue" benda RHCP

Hit godine Radija 021 je "Tippa My Tongue", vrhunska nova stvar benda Red Hot Chilli Pepers, odlučili su slušaoci 92,2 MHz.

Radijski tandem 021 Jovan Stojanović Cope i Ivan Varnju u igru su stavili osam pesama koje su obeležile 2022. godinu.

Različiti muzički ukusi odlučivali su između Florence + The Machine i numere "My Love", Liama Gallaghera i singla "Better Days", planetarnog hita "As It Was" koji potpisuje Harry Styles, pesme "What, Me Worry" benda Portugal. The Man, pomenutog favorita "Tippa My Tongue" sastava Red Hot Chilli Peppers i nove stvari "Do I Love You (Indeed I Do)" legende Nju Džerzija Brusa Springstina.

Takmičili su se i singl "Angel" sastava First Aid Kit i bend Simple Minds sa "First You Jump".
 
U isprva napetom glasanju postavili su se favoriti slušalaca Radija 021, gde su veliki broj glasova dobili Florence + The Machine i Red Hot Chilli Peppers. Kako je glasanje odmicalo, bilo je jasno da će ubedljivo pobedu odneti Red Hot Chilli Pepers i "Tippa My Tongue".
 
"Krenuli smo u potragu za sobom, kao bendom koji smo oduvek bili. Iz zabave smo džemovali i iznova učili neke stare pesme. Ubrzo smo započeli misteriozan proces stvaranja novih pesama, ponovo smo osetili hemiju koja nas je obuzimala i koja je na ovom našem putu osvežavala naše prijateljstvo. Kada smo prepoznali da zvuci klize, a da nas vizije osvajaju – samo smo nastavili sa radom. Nismo prestajali da pišemo. Kada je sve bilo gotovo, sva ta magija koja nas je okruživala podarila nam je više pesama nego što smo mogli da pretpostavimo. Shvatili smo da će to rezultirati objavljivanjem dva dupla albuma, jedan za drugim. Album 'Return of the Dream Canteen' je sve što jesmo i sve ono o čemu smo ikada sanjali. Spakovano je. Napravljeno krvlju naših srca", poručili su članovi benda, koji se odavno na muzičkoj sceni pozicionirao sa svojim starijim hitovima poput "Under The Bridge", "Give It Away", "Californication", "Can't Stop", "Otherside", "Fortune Faded" i novijim poput "Dark Neccessities".
 
 
Slušaoci Radija 021 svake godine biraju hit godine, a tako su 2021. pokazali ubedljivu podršku singlu "Bitter Taste", čiji je tvorac legendarni Billy Idol.
  • Vlada

    30.12.2022 19:37
    Vrh
    Baš dugo nije izašao tako dobar rock album kao poslednji RHCP.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Radio 021 - 92,2 Mhz

Besne pesme večeras u Presluškivanju

Nakon što su zajedno sa vama proslavili Prvi maj, agenti Muzičko-obaveštajnog sektora Radija 021 za ovaj petak, 7. maj, pripremaju izdanje puno besa (opravdanog i neopravdanog).

Presluškivanje: Kad muziku ispunimo bojama

The Who, Neil Young, Black Stone Cherry, Bob Dylan, Soundgarden i mnogi drugi muzičari koristili su boje u svojim pesmama, a upravo to ih je svrstalo u novo Presluškivanje.

Presluškivanje: Proleće u muzici

Muzičari koji su u svojoj muzici uspeli da "uhvate" prolećno raspoloženje nalaze se u novih sat vremena muzičko-obaveštajne emisije na Radiju 021.