Dobro je znati: Sve izmene u saobraćaju u Novom Sadu zbog radova i festivala

Veliki broj radova, ali i Festival uličnih svirača, izmenio je režim saobraćaja u različitim delovima Novog Sada.
Dobro je znati: Sve izmene u saobraćaju u Novom Sadu zbog radova i festivala
Foto: 021.rs
Radovi
 
Počinje izgradnja vrelovodnih priključaka za novoizgrađene objekte u Ulici Stanoja Stanojevića, na uglu ulica Mileve Marić i Stanoja Stanojevića. Biće zauzeta jedna saobraćajna traka uz gorenavedene objekte, a saobraćaj će se odvijati uz naizmenično propuštanje vozila. Ova izmena će važiti do 21. septembra.
Takođe, počinje izgradnja vrelovodnog priključka za objekat u Ulici Alekse Šantića 64, pa će tokom raskopavanja biti obustavljen saobraćaj u jednoj saobraćajnoj traci, dok će se u drugoj saobraćaj odvijati uz naizmenično propuštanje vozila. Ova izmena će trajati do 15. septembra.
 
Vrelovodni priključak gradiće se i za objekat na Bulevaru cara Lazara 118, pa će tokom raskopavanja povremeno biti zauzimana krajnje desna saobraćajna traka na Bulevaru cara Lazara ispred broja 118, za potrebe gradilišne mehanizacije. Ova izmena će takođe važiti do 15. septembra. 
 
U toku su radovi u levoj polovini raskrsnice Bulevara oslobođenja i Bulevara Jaše Tomića, koja je slepa iz pravca Rumenačke ulice. Sa Bulevara oslobođenja moguće je skretanje desno ka Kisačkoj ulici, kao i skretanje levo sa Bulevara Jaše Tomića na Bulevar oslobođenja. Ova izmena će važiti do ponedeljka, 28. avgusta. Ovi radovi doveli su i do izmene reda vožnje autobusa GSP-a, o čemu više OVDE.
 
U toku je izgradnja vrelovodnog priključka za objekat u Dostojevskog 12. Dok se bude raskopavalo i polagale cevi, saobraćaj će biti obustavljen u zoni radova. Nakon toga saobraćaj će se odvijati preko čeličnih talpi. Ovi radovi trebalo bi da budu završeni do 11. septembra.
 
U toku je izgradnja vrelovodnog priključka za objekat u Ulici Miše Dimitrijevića 74a. Dok se ulica bude raskopavala i polagale vrelovodne cevi, u zoni radova potpuno će biti obustavljen saobraćaj. U nastavku radova saobraćaj će se odvijati preko čeličnih talpi. Planirani rok za završetak radova je 11. septembar.
 
Radovi su i kod Instituta u Sremskoj Kamenici, zbog čega su autobusi GSP-a promenili trasu. O tome više OVDE.
Festival uličnih svirača
 
Za potrebe povorke Festivala uličnih svirača danas će od 18 do 21 čas biti zabranjen saobraćaj na Bulevaru Mihajla Pupina, od Ulice Žarka Zrenjanina do puta za Tvrđavu.
 
Saobraćaj u Petrovaradinu, od Trga vladike Nikolaja do puta za Tvrđavu zabranjen je do nedelje, 27. avgusta u 16 časova zbog održavanja Festivala uličnih svirača.
 
Izmenjen je i red vožnje GSP-a, o čemu se detaljnije možete informisati OVDE, dok u OVOJ vesti možete saznati o posebnim linijama GSP-a u kojima će biti koncerti.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Servisne informacije