Vojvodina sve bolja, u Novom Sadu pao i šampion

U derbi meču 5. kola Superlige, Vojvodina je na Karađorđu savladala aktuelnog šampiona Partizan sa 3:2.
U derbi meču 5. kola Superlige, Vojvodina je na Karađorđu savladala aktuelnog šampiona Partizan sa 3:2.

Do treće uzastopne pobede u šampionatu, Vojvodina je pred oko 9.000 gledalaca došla golovima Ivanića u 7, Stanisavljevića u 13. i Ožegovića u 62. minutu.

Oba gola za goste postigao je nekadašnji ljubimac novosadske publike Abubakar Oumaru, u 38. i 68. minutu.

Partizan je meč završio sa desetoricom, pošto je isključen Brašanac, nakon oštrog starta nad Stanisavljevićem. Mogla je Vojvodina i ubedljivije da pobedi danas bledo izdanje igrača Partizana, ali su ziceri pred kraj meča promašili Ivanić i Paločević. U svakom slučaju, potpuno zaslužena pobeda crveno-belih.

GOLOVI:

Novosadski crveno-beli su sjajno ušli u duel i poveli već u 7. minutu. Posle greške odbrane rivala, Mirko Ivanić je krenuo ka golu Živkovića, šutirao, a golman Beograđana kratko odbio tu loptu. Ona se vratila Ivaniću koji je iz drugog pokušaja bio precizniji.

Već u 13. minutu u prodor po desnom boku krenuo je Jovica Vasilić, a neko iz odbrane Partizana ga je nepropisno zaustavio. Aleksandar Stanisavljević je uzeo zalet, podesio nišan i ponovo postigao evro-gol, četvrti ovog leta iz slobodnih udaraca.

U 39. minutu, sevnula je kontra Partizana, otvoren put ka golu imao je Oumaru, koji nije propustio da realizuje šansu koja mu se ukazala i matira Srđana Žakulu.

U 62. minutu Stanisavljević je fenomenalno uposlio Ognjena Ožegovića, koji je bio spreman i majstorski po treći put savladao čuvara mreže rivala, za vođstvo od 3:1.

Ipak, gosti se nisu predali i, već u 68. minutu, na semaforu je stajao rezultat 3:2. Fabrisio je šutirao po zemlji iz slobodnog udarca, Žakula je kratko odbio loptu, a Abubakar bio na pravom mestu.

Iako je atmosfera bila naelektrisana na tribinama, a na terenu primetna nervoza, incidenata nije bilo tokom meča. Vojvodinu sada očekuje gostovanje u Plzenju u četvrtak u plej-ofu za Ligu Evrope, a crno-bele meč sa Bateom u borbi za Ligu šampiona.

U ostalim susretima 5. kola: Crvena zvezda - Čukarički 3:1, OFK Beograd - Radnik 3:0, Rad - Mladost 4:2, Spartak - Jagodina 0:0, Borac - Javor 0:1, Novi Pazar - Metalac 2:2 i Radnički - Voždovac 0:0.

Tabela: Javor 12, Crvena zvezda 11, Vojvodina 10, Partizan  i Borac 9, Radnički i Novi Pazar 8, itd.

Naredno kolo na programu je već ovog vikenda, ali su zbog obaveza u evropskim kupovima odloženi mečevi Jagodina - Vojvodina i Partizan - Rad.

  • ONLY FCV 1914

    18.08.2015 13:20
    @Partizanovac
    Cim Vojvodina pobedi nekog od blizanaca odmah POLITIKA! Pa nije 1945. Petokrake ispran vam je mozak.
  • ONLY FCV 1914

    18.08.2015 13:18
    @Anonimus
    zvijezdana-Vojvodina 1914 0:3 a Bajevic odlazi sa klupe! Zaboravio si to?
    Pogledaj utakmice Vose protiv blizanaca zadnjih 10-tak godina i koliko ima pobeda i protiv jednih i protiv drugih. Adio.
  • 16.08.2015 08:42
    odigracete ovako dobro i kad vam dodje terzic, zar ne?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport