Disciplinska komisija sprema novu suspenziju za Lalatovića

Disciplinska komisija FSS-a najavila je novu suspenziju za trenera Vojvodine Nenada Lalatovića jer je sa terena vodio svoj tim na meču sa Partizanom, iako je bio kažnjen, dok u Vojvodini kažu da će se žaliti zbog pritiska kojem su nepravedno bili izloženi.
Disciplinska komisija FSS-a najavila je novu suspenziju za trenera Vojvodine Nenada Lalatovića jer je sa terena vodio svoj tim na meču sa Partizanom, iako je bio kažnjen, dok u Vojvodini kažu da će se žaliti zbog pritiska kojem su nepravedno bili izloženi.

Naime, Lalatović je sedeo na tzv. "tehničkoj" klupi u utakmici protiv Partizana, iako je suspendovan na tri meseca zbog incidenata dok je vodio Borac iz Čačka.

Predsednik Disciplinske komisije Žarko Stevanović kaže da trener crveno-belih nije smeo da bude ni blizu klupe.

- Disciplinska komisija ga je nedavno kaznila na redovnoj sednici i ta odluka je redovnom poštom stigla na adresu Vojvodine u sredu, 2. decembra. Pokušala je Vojvodina da izigra Disciplinski pravilnik još u sredu na meču Kupa sa Inđijom. Pravdali su se i u subotu da imaju mogućnost da u slučaju suspenzije svog trenera, tek 24 časa po dobijanju odluke da ga udalje sa radnog mesta. Ali, stvar je u tome da on nije suspendovan, nego kažnjen. Osim toga, imam informacije da su pre meča sa Partizanom viđene mučne scene, da su čelnici Vojvodine pretili da neće izaći na teren ukoliko Lalatović ne bude na klupi. U pitanju je čist akt samovolje i grubo kršenje Disciplinskog pravilnika - zaključio je predsednik komisije.

S druge strane, direktor Vojvodine Aleksandar Dunđerski tvrdi za 021.rs da je Vojvodina dobila dopis o suspenziji 4. decembra u večernjim časovima, a prema pravilima FSS-a, mora da prođe 24 časa kako bi dokument postao važeći. Kako kaže, s obzirom na to da je utakmica odigrana 5. decembra u 14 časova, Vojvodina nije prekršila pravilnik.

- Vojvodina je dopis o suspenziji primila u petak u večernjim časovima, i mi imamo prava da se žalimo jer su vršili pritisak na nas da Lalatović ne sedi na klupi iako je na to imao pravo. Dopis je poslat 1. decembra iz Beograda, dva dana kasnije je stigao u Novi Sad, a ne 2. decembra kako je rekao sekretar Disciplinske komisije. Mi smo 4. decembra u večernjim časovima primili taj dopis. Kada je dopis stigao može se proveriti i uvidom u poštansku dokumentaciju. Ne vidim gde je tu greška fudbalskog kluba Vojvodina, jer su procedure i pravilnici ispoštovani sa naše strane - jasan je Dunđerski.

Prema članu 139. disciplinskog pravilnika Fudbalskog saveza Srbije, odluka je važeća tek 24 časa nakon dospeća na adresu kluba.

Dopuna člana 139.

Za sada nije poznato kada će se Disciplinska komisija izjasniti o slučaju "Lalatović".

  • Deka

    14.12.2015 14:50
    A Zakon, propisi ???
    Uruceno mu je pred utakmicu sa Partizanom, rok za zalbu je valda 7 dana, tek nakom odbijene zalbe se donosi resenje ... jel ima ovde nekog reda? Ili treba sa bezbol palicama da odemo do FSS i da objasnimo Toletu da nije Partiyzan BOG!!! Treba tu bagru polomiti od batina i isterati na ulicu!!!!
  • Navijač

    07.12.2015 16:03
    Još da poverujemo da dopis putuje dva dana od BG do NS-a.
  • Sipaj im...

    07.12.2015 15:50
    nije vam dosta?

    A da im ipak damo te bodove?
    Treba im to kao lek bolesnom.

    Stvarno me zanima koji profil ljudi moze takva pobeda za stolom da obraduje? Ustvari sta je njih osnovalo i na kakvim nogama su drzani i drze se i jedni i drugi sta se onda i ja pitam bzv.
    Treba mati da te rodi tako suntava...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša osvojila bod u Kragujevcu

Fudbaleri Vojvodine remizirali su u gostima sa ekipom Radničkog 1923 rezultatom 0:0 u 36. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.