Vojvodina protiv Ružomberoka na startu kvalifikacija za Ligu Evrope

Fudbaleri Vojvodine startovaće u kvalifikacijama za Ligu Evrope utakmicom protiv Ružomberoka iz Slovačke.
Vojvodina protiv Ružomberoka na startu kvalifikacija za Ligu Evrope
Foto: 021.rs

Prvi meč na programu je 29. juna u Novom Sadu, a revanš 6. jula u Slovačkoj.

Novosađani nikada nisu igrali protiv Ružemberoka, a poslednji put su se sa nekim predstavnikom iz Slovačke sastali 2014. godine, kada su već u 1. kolu kvalifikacija za LE ispali od Trenčina.

Ružomberok je gradić u severnoj Slovačkoj sa oko 45.000 stanovnika, a istoimeni klub je osnovan 1906. godine i igra na stadionu kapaciteta oko 5.000 mesta. Prošle sezone je šampionat Slovačke završio na trećem mestu, a najveći uspeh zabeležio je 2006. godine kada je osvojio titulu šampiona države i nacionalni kup.

Podsetimo, prošlog leta Novosađani su u prva tri kola eliminisali Bokelj, Konah’s ki i Dinamo iz Minska, ali su u odlučujućem susretu za grupnu fazu Lige Evrope ispali od ekipe AZ iz Alkmara. Slično je bilo i sezonu ranije, kada ih je u odlučujućem susretu za plasman u grupnu fazu LE eliminisala Viktorija iz Plzena.

Ukoliko prođu u 2. kolo, crveno-bele sa Karađorđa očekuje norveški Bran. Prvi meč Vojvodina bi igrala 13. jula u Novom Sadu, dok bi revanš bio 20. jula u Norveškoj.

Težak posao za Mladost u 1. kolu

Crvena zvezda je na današnjem žrebu u Nionu za protivnika u 1. kolu dobila Florijanu sa Malte, dok će se Mladost iz Lučana sastati sa Interom iz Azerbejdžana.

I Zvezda i Mladost će u prvom duelu biti domaćini.

Ako prođe, Zvezda će u 2. kolu igrati sa pobednikom meča Irtiš (Kazahstan) - Dunav Ruse (Bugarska), dok je potencijalni protivnik Lučanaca bolji iz duela Fola Eš (Luksemburg) - Milsami (Moldavija).

  • Menager

    21.06.2017 08:56
    Do titule
    Vuče majstore vodi nas do titule.
  • Firma1989

    19.06.2017 21:14
    @Dzin
    Bodricemo se kada nas ne bude vodio Vukovic. On nas vodi ravno u propast, kao i sve svoje firme. Covek je rekao Melegu da ne racuna na njega, ej cuj on ne racuna na nase dete, naseg kapitena i najboljeg igraca prosle sezone??? Pa ne racunamo mi na tebe pumpadzijo!!!
  • Cane

    19.06.2017 20:18
    SAMO BORBENO...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.