Evropsko prvenstvo u mačevanju od 16. juna na Spensu

Evropsko prvenstvo u mačevanju održaće se u Novom Sadu od 16. do 21. juna i okupiće blizu 450 takmičara iz 38 evropskih zemalja.
Evropsko prvenstvo u mačevanju od 16. juna na Spensu
Foto: Pixabay
Svečano otvaranje šampionata je u subotu, 16 juna, u 17.30 sati u Maloj sali Spensa.
 
Srbiju će na prvenstvu predstavljati 22 takmičara u muškoj i ženskoj individualnoj i ekipnoj konkurenciji, u disciplinama floret, sablja i mač.
 
Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu rekao je da je mačevanje jedan od najstarijih olimpijskih sportova, te da imamo čast da se Evropsko prvenstvo održi u Novom Sadu. Preduslov da dobijemo organizaciju, kako je podsetio, bila je izvanredna organizacija, po ocenama svetskih i evropskih zvaničnika, kadetskog prvenstva pre dve godine u Novom Sadu.
 
- Naš cilj je da pokroviteljstvom damo podršku mačevanju i tako doprinesemo boljim uslovima i većem broju takmičara u Vojvodini. Budući da smo na pola olimpijskog ciklusa, nadam se da ćemo do 2024. godine imati još više kvalitetnih predstavnika ovog sporta – rekao je Batez.
 
Dan pre početka prvenstva, 15. juna, kako je najavljeno, održaće se kongres Evropske konfederacije na Petrovaradinskoj tvrđavi, kao i svečana akademija, koju Mačevalački savez Srbije organizuje povodom obeležavanja 90 godina postojanja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport