Zvezda lako do pobede na Karađorđu

U derbi meču 7. kola fudbalskog prvenstva Srbije, večeras je u Novom Sadu Vojvodina poražena od Crvene zvezde rezultatom 4:1.
Zvezda lako do pobede na Karađorđu
Foto: 021.rs

Pred oko 6.500 gledalaca na Karađorđu strelci za goste bili su Pavkov u 16, Ben u 44. sa penala i 77, te Babić u 92. minutu, a za domaće Đuričin u 20. minutu meča.

Zvezda je bila daleko bolja večeras, a gosti su mogli i ubedljivije da trijumfuju, ali su propustili sijaset odličnih prilika za gol. S druge strane, neuigran domaći tim nije mogao do više od tri prave šanse, od kojih je jednu pretvorio u pogodak.

Nakon dosadnih prvih petnaest minuta gosti su poveli posle greške odbrane domaćeg tima. Pavkov je dobro utrčao, a Rockov nesigurno intervenisao.

Ipak, Vojvodina brzo stiže do izjednačenja samo četiri minuta kasnije. Fofana dobro šutira nakon centaršuta sa desne strane, Borjan odlično interveniše, ali na loptu natrčava debitant Đuričin i šalje je u praznu mrežu.

Nakon toga Zvezda potpuno preuzima inicijativu, a ređaju se prilike Bena, Jovančića, Stojkovića, Kafua. Odličan je u tim trenucima na golu Vojvodine bio Simić koji je zamenio povređenog Rockova nakon što se prvi golman novosadskog kluba povredio u jednom duelu sa Pavkovim. Zbog jakog udarca i strelac vodećeg gola morao je da napusti igru.

Na samom kraju poluvremena Đorđević pravi prekršaj u svom šesnaestercu i ruši Jovančića, a priliku sa bele tačke koristi Ben.

Kao i kod prvog gola, Vojvodina je odmah u sledećem napadu mogla do izjednačenja. Eze je okrenuo trojicu igrača, izašao sam ispred Borjana, ali je on dobranio njegov šut.

U nastavku je usledila potpuna dominacija Zvezde, domaćin je imao svega jednu zrelu priliku preko Bjedova, dok su gosti ponovo promašivali, Rodić najviše, čak četiri puta je bio u izglednim prilikama.

Ben ipak uspeva da jednu od šansi pretvori u gol i dotuče protivnika. Nakon ubačene lopte u peterac, odlično se snašao i povisio vođstvo svog tima. Pobedu je u sudijskoj nadoknadi potvrdio Babić posle odličnog šuta glavom nakon dobro izvedenog kornera.

Iako je primio tri gola, treba istaći rezervnog golmana Vojvodine Nikolu Simića koji je večeras bio možda i najbolji igrač u svom timu.

Ovo je inače bila sedma uzastopna pobeda Zvezde nad Vojvodinom. Nakon ovog kola Vojvodina je ostala na sedmoj poziciji sa 9 bodova, dok lider šampionata Crvena zvezda ima maksimalan učinak u šest odigranih utakmica.

Naredni meč novosadski crveno-beli igraju 15. septembra u Nišu protiv Radničkog.

  • Cvele

    03.09.2018 09:53
    Zvezda je viši nivo sada u odnosu na Vojvodinu i sa pola snage rutinski je pobedila,plus što ima i zaledjinu ako zatreba i dva podjednaka tima,prošetaće se kroz ligu, jer je i od Partizana duplo jača.Vojvodina krš,nema igru,nema talenata,kao skupljena bagra,nešto poput Proletera sa slane bare!
  • ex navijac

    03.09.2018 09:53
    Firma je postigla tacno ono sto je htela: na severu se okuplja jedna te ista ekipa i ista je brojnost protiv blizanca ili protiv Cukarickog. Mnogo ljudi je preslo na zapad ili su jednostavno prestalu da idu zbog debila. Mnogi klinci su kontali da im je lakse da budu deklarisani navijaci pa da pucaju po gradu, cak ni na tekme ne moraju da idu! U Novom Sadu je ista prica gde god da odes, u klubu ili diskoteci, po kaficima, na muzickoj sceni, uvek je jedna ekipa koja se dobro zna i te ekipe su eksluzivne. To vam se zove palanacki mentalitet.
  • Lale

    03.09.2018 09:19
    Corner pikado klub
    Poraz me je pogodio tačno u centar kao što me je pogodio otkaz na Štrandu od mog braše Veska !
    Vidimo se u četvrtak na otvaranju mog kluba, točeno pivo GRATIS za SVE navijače Voše !
    SVI U NIŠ

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.