Uprava Vaterpolo kluba "Vojvodina" reagovala zbog štrajka igrača, traže se promene u klubu

Vaterpolo klub Vojvodina je proteklog meseca, a naročito u proteklih deset dana, prolazio kroz dosad nezapamćenu krizu u svojoj dugogodišnjoj tradiciji od 83 godine, poručuju u zvaničnom saopštenju u upravi kluba.
Uprava Vaterpolo kluba "Vojvodina" reagovala zbog štrajka igrača, traže se promene u klubu
Foto: 021.rs
Klub je, kao jedan od najstarijih na prostorima Srbije i u okviru Vaterpolo saveza Srbije, doživeo u jednom trenutku blokadu rada. Kako je 021 pisao, vaterpolisti Vojvodine stupili su u štrajk, nezadovoljni situacijom u klubu.
 
"Finansijska situacija i poteškoće koje su zadesile Klub imale su razarajuće dejstvo sa posledicama štrajkova trenera, igrača, itd. Mere koje su preduzimali organi Kluba nisu davale odgovarajuće rezultate. U protekle četiri godine VK 'Vojvodina' je tri puta proglašavana od strane Skupštine VSS, kao najvišeg organa upravljanja, za uspešan kolektiv sa najatktivnijim učešćem u svim takmičarskim programima VSS, tako da je ova situacija iznenadila sve iskrene poznavaoce i ljubitelje vaterpolo sporta. U cilju prevazilaženja novonastale situacije formirana je radna grupa Kluba za vanredna pitanja. Noseći se idejom 'VK VOJVODINA-IZNAD SVEGA' u jednoj razumnoj, konstruktivnoj i nadasve odgovornoj diskusiji, jedinstveno je donela zaključak koje je upitila Skupštini VK 'Vojvodine' na usvajanje", navodi se u reagovanju predsednika Skupštine kluba Živka Cvjetićanina.
 
Skupština kluba će se održati u petak, 5. oktobra.
 
Radna grupa je predložila i određene kadrovske promene u upravnom odboru u pogledu sastava. Za nove, dodatne članove predloženi su Dragan Resanović, Nenad Bosančić, Milorad Pejić i Budislav Petrović, a za v.d. generalnog direktora predlaže se Marko Ćuk.
 
"Posebno ističemo odluku olimpijaca iz VK 'Vojvodine' Gojka Pijetlovića, Duška Pijetlovića, Branislava Mitrovića i Miloša Ćuka da u ovom trenutku daju svoj doprinos u daljem radu i razvoju Kluba uključujući se u rad Skupštine, a po povratku u Novi Sad i neposrednije se angažovati. Razumevanje i podrška od strane kompetentnih gradskih struktura još više nas mobiliše i uverava da će se sa zajedničkim naporom situacija brzo konsolidovati i da smo na dobrom putu", navodi se u saopštenju VK "Vojvodina".
  • Sport

    05.10.2018 03:25
    Tuga
    Ceo sport u srbistanu je u privatnom vlasništvu, a jedna od najtužnijih priča je vk vojvodina.
  • Navijač

    04.10.2018 23:35
    Zadržite talente
    Klub treba da se stabilizuje i napravi plan za budućnost. Trebamo da zadržimo talente poput Vasina i Marića, pa i Tintora koji me je jako prijatno oduševio igrama iz prošle sezone, a verujem da će ove godine biti jedan od vođa igre uz naravno Ranđića... Potencijal imamo samo trebamo da sačuvamo igrače na duži period, a ne da nam idu poput Šulca i Rogača!
    Mada mislim da ni oni ne bi otišli da je klub bio stabilan.
  • Insajder

    04.10.2018 22:39
    Odgovor drugaru insajdera
    Promene uvek treba da budu ali na pravi, efikasan i pre svega zakonit način. Ovakav AD HOK način pokušaja preuzimanja kluba ne odobravam jer onda nema razlike. Neka skupština odluči sutra prema svim zakonskim načelima. Žao mi je što nisam član skupštine ali sam neko ko je upućen u trenutna dešavanja i dešavanja u klubu. Ne branim nikoga, ali i dalje mislim da je priča SJAŠI KURTA da neko drugi dobije posao

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.