Vojvodina posle preokreta do trijumfa u Burgasu

Odbojkaši Vojvodine savladali su na gostovanju u Burgasu Neftohimik sa 3:2, u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.
Pet setova i gotovo dva sata igre trebalo je izabranicima Duška Nikolića da ostvare novu pobedu u kvalifikacija za Ligu šampiona. Međutim, sam start meča nije mnogo obećavao.
 
Domaćini su igrali bolje, pa su prvi set uzeli relativno lako rezultatom 25:20, zahvaljujući dobrim servisima. U drugom setu su igrači Voše krenuli da se bude polako, imali su vođstvo, ali su posustali u finišu seta. Blok i prijem novosadskog tima je potpuno zakazao i Neftohimik je preokrenuo rezultat i poveo sa 2:0 u setovima (25:22).
 
Tok meča potpuno je preokrenut u korist gostiju od trećeg seta. Mašinerija prvaka Srbije se zahuktala i Vojvodina je delovala potpuno ubedljivo u odnosu na bugarski tim. Treći set su dobili bez prevelikih problema, rezultatom 25:20.
 
Mehić, Kostić, Lazaro, Fundora, Simić i ekipa su kroz meč podizali nivo igre, pa je Vojvodina do izjednačenja u setovima stigla osvojivši četvrti set rezultatom 25:19. Već tu je bilo jasno da je domaćin potonuo, a da Vošini igrači u naletu samopouzdanja idu na pobedu. To su i ostvarili osvojivši peti set sa 15:11. 
 
U timu Vojvodine istakli su se Vijecki sa 17, Mehić sa 16, Fundora sa 14 poena i Simić sa 13, dok su kod domaćina najuspešniji bili Jakovljev sa 17 i Pozdnijakov sa 16 poena.
 
S pobedom u gostima Vojvodina može da uđe mnogo relaksiranije u revanš utakmicu u Novom Sadu. Revanš meč na Spensu igra se u sredu, 31. oktobra, od 20:30 časova.
  • Miodrag

    25.10.2018 10:50
    Pogrešno ime..
    Lazaro i Fundora nisu dvoica igrača. To je ime i prezime jednog igrača!!!
  • cure

    25.10.2018 05:42
    sns
    vojvodina
  • Miroslav grbavica

    24.10.2018 21:59
    Ponos Novog Sada
    Bravo šampioni, vi ste ponos Novog Sada

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.

Remi Voše i Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine odigrali su večeras na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Čukaričkog, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.