Dvojica Vošinih prvotimaca na spisku za U21 reprezentaciju: Veselinović i Devetak u nacionalnom timu

Selektor mlade reprezentacije Srbije Nenad Milovanović objavio je spisak igrača na koje računa u utakmicama protiv Rusije i Letonije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a među njima su i prvotimci Vojvodine Mladen Devetak i kapiten Ranko Veselinović.
"Orlići" će 6. septembra igrati protiv selekcije Rusije, a četiri dana kasnije će dočekati reprezentaciju Letonije. 
 
Na spisku novoizabranog selektora Nenada Milovanovića na koje računa u naredne dve utakmice, našlo se 27 imena mladih igrača. 
 
Među njima su i dva standardna prvotimca Vojvodine - Novosađani Mladen Devetak i mladi kapiten tima Ranko Veselinović. Obojica su rođena u martu 1999. godine. U pitanju su defanzivci koji su ponikli u Vošinoj omladinskoj školi "Ilija Pantelić", a koji od 2017. godine imaju profesionalne ugovore sa novosadskim superligašem. 
 
Da šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović ozbiljno računa na ovu dvojicu mladih igrača, osim toga što je Veselinoviću dao kapitensku traku, pokazuje i to da su igrači sa brojem 3 i 33 standardni u prvoj postavi na utakmicama Superlige na uspešnom startu ove sezone. Devetak je propustio meč protiv Proletera, jer mu je pretilo da, u slučaju žutog kartona, propusti derbi sa Crvenom zvezdom u subotu, 31. avgusta.
 
Na spisku mladih reprezentativaca nalaze se još i: 
 
Golmani: Dušan Marković (Rad), Marko Ilić (Voždovac) i Aleksandar Stanković (Grafičar)
 
Odbrana: Svetozar Marković (Olimpijakos), Strahinja Pavlović (Partizan), Ranko Veselinović (Vojvodina), Mladen Devetak (Vojvodina), Aleksa Terzić (Fiorentina), Zlatan Šehović (Partizan), Strahinja Bošnjak (Voždovac), Dominik Dinga (Partizan)
 
Vezni red: Njegoš Petrović (Crvena zvezda), Stefan Kovač (Čukarički), Ivan Ilić (NAC Breda), Luka Ilić (NAC Breda), Erhan Mašović (Horsens), Uroš Račić (Famalikao), Igor Zlatanović (Numansija), Luka Adžić (Anderleht), Filip Stuparević (Votford), Filip Stevanović (Partizan), Veljko Birmančević (Čukarički), Jovan Nišić (Voždovac), Nikola Čumić (Radnički Niš)
 
Napad: Dupan Vlahović (Fiorentina), Dejan Joveljić (Ajntraht), Slobodan Tedić (Čukarički).
  • Patrijota

    28.08.2019 20:14
    Bgd skola
    Dvojica iz Vose i izdanak Partizanove skole Dominik Dinga(dete Vojvodine koji u Partizanu nije boravio 1/2sata).
    Zvezda sada otima i decu od 14 godina-kapitena Vose,nije im dosta sto im je pola aktuelnog tima iz Vojvodine(rovare i da uzmu Medojevica,"pozajmljuju" Melega,Pavkov im super star,Pankov e tu me sad hvata mucnina ...)
    Dokle ce samozvani policisko vojni klubovi iz 1945(vosa 1914) unistavati,ne samo Vojvodinu nego i sve druge klubove ,istovremeno unistavajuci nas fudbal na racun njihovih jedinih iskljucivih i realnih materijalnih interesa

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.