Košarkaši Vojvodine poraženi sa gotovo 50 koševa razlike na startu KLS

Košarkaši Vojvodine ubedljivo su poraženi od Dunava rezultatom 117:68 na startu Košarkaške lige Srbije.
Košarkaši Vojvodine poraženi sa gotovo 50 koševa razlike na startu KLS
Foto: 021.rs
Bilo je upitno da li će uopšte Voša igrati ovu sezonu u Košarkaškoj ligi Srbiji, ali je od saveza dobila zeleno svetlo. Mnogo igrača je napustilo u klub u toku prošle sezone i u prelaznom periodu, a među njima su Grubor, Biroslavljev, Stojanović, Matović, Šućur. Možda i najvažnije, tim je napustio vezivno tkivo ekipe, trener koji je uveo Vojvodinu u KLS i koji je sa njom uspevao da igra Superligu i došao na korak do poziva u ABA 2 ligu - Filip Socek.
 
Kako se već pisalo na ovu temu, klub se ponovo nalazi na ivici gašenja, sredstava nema, a problem je nastao sa jednim od poverilaca. Zbog svega toga, ove sezone Voša igra sa sastavom čiji dobar deo čine juniori. 
 
Prvi ligaški meč koji je vodio trener Marko Skoko, za igrače Vojvodine bio je prilično bolan. Ekipa Dunava je na domaćem terenu potpuno nadigrala Vojvodinu.
 
Već posle prve četvrtine, koju je Dunav dobio sa 33:20, domaćini su imali osetnu prednost, koju su uvećali do odlaska na poluvreme kada je rezultat bio 56:39. Utakmica je bila potpuno rešena u trećoj četvrtini u kojoj su košarkaši Dunava postigli 35 koševa, dok su crveno-beli došli do brojke od 20 poena. Poslednja četvrtina, u kojoj je Dunav slavio sa 26:9, samo je zakucala loš rezultat Novosađana na 117:68.
 
Dunav je bio u gotovo svemu dominantniji od Voše. Vojvodina je ubacila svega trećinu bacanja za dva poena, Dunav je bio na 59 odsto. Vojvodina je u pokušajima za tri poena bila uspešna u 29 odsto šuteva, dok je od Dunava jedino bilo bolja sa linije slobodnih bacanja i to za jedan odsto. 
 
U ekipi Vojvodine najviše se istakao Aleksa Zarić sa 17 koševa, dok je u ekipi Dunava najefikasniji bio Miljenović koji je ubacio 19 koševa. 
 
U prvoj utakmici na svom terenu, Voša će u subotu, 12. oktobra, dočekati izuzetno teškog rivala Zlatibor.
  • hari

    08.10.2019 15:39
    Mislio sam da se ne javljam, za mene je ovo završena priča, ali me isprovociraju komentari. Kakav kk Novi Sad??? Ova naša izvorna Voša, stara preko 70god nema sa tom pričom nikakve veze. Oni su se udružili sa Beobankom i klubu dali ime več postojećeg kluba,što je bilo nedopustivo. Za njih je odmah nađen sponzor i nisu bili crveni na vlasti nego žuti.... duga je to priča al to sve je dovelo do ovoga gde je sad novosadska košarka. Na mogu da verujem da neko komentariše košarku u NS a ne barata osnovnim pojmovima i izgleda i ne zna da su postojale 2 Vojvodine... i što - šta je tu puta 2 al JEDAN JE FILIP SOCEK!!!
  • Novi Sad

    08.10.2019 13:12
    Kako vas nije sramota?
    A kad ste pojeli kk novi sad, inda vam nije smetalo??? Bando crvena
  • Amater

    07.10.2019 21:24
    Dokle ide ova bruka
    Znam da prazna vreća ne stoji ali verujem da ima društveno odgovornih subjekata koji vole žele i hoće košarku u NS na najvišem nivou...košarkasi zaslužuju da se taj dinar preraspodeli i puži šansu da mi ljubitelji košarke uživamo...... I dočekamo i aba ligaše

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.