VIDEO: Novi Sad pamti Sinišu - šta je Miha pričao o šampionskoj tituli sa Vošom

Svet fudbala oprošta se od Siniše Mihajlovića. Istovremeno, prisećaju se njegovih golova i onih, ponekad nestvarnih, slobodnih udaraca.

Novosađani imaju razloga da pamte Sinišu Mihajlovića. 

Iako je 1986. godine Vojvodina ispala u drugu ligu, samo tri godine kasnije osvojila je svoju drugu titulu državnog prvaka. Tada je crveno-beli dres novosadskog kluba nosio i Siniša Mihajlović.

Mihajlović je svoj prvi gol za Vojvodinu postigao 14. avgusta 1988. godine, na utakmici protiv Hajduka, nakon što je prešao nekoliko igrača tima iz Splita i potom šutirao levicom. 
 
 
"Trebalo je da idem u Dinamo, trebalo je da idem u Hajduk Split, trebalo je da idem u Rijeku, ali (došao sam u Vojvodinu) zahvaljujući Miši (Miloradu) Kosanoviću, koji je u to vreme bio sportski direktor, koji je stalno dolazio da me gleda, i više je to bilo zbog njega, jer smo napravili takav odnos da smo bili kao dva prijatelja, a i bilo mi je bliže kući", pričao je kasnije Mihajlović u dokumentarnom filmu "Voša 1989" Miroslava Vislavskog. 
 
Bio je to spoj iskustva i talentovanih mladih igrača, poput Jokanovića, Mijucića i, naravno, Siniše Mihajlovića. 
 
Malo ko je očekivao da će se to dogoditi, ali Voša je bila dominantna tokom čitave sezone, pobedivši sve timove iz takozvane "velike četvorke" nekadašnje Jugoslavije. 
 
 
Koliko je Mihajlović bio značajan za Vošu u toj sezoni govori i podatak da su on i Budimir Vujičić, uz golmana Čedu Marasa, odigrali najviše utakmica. Mihajlović je na 31 utakmici postigao četiri gola. 
 
"Trenirali smo strašno. Bili smo uvereni u to i nismo imali šta da izgubimo, jer smo krenuli od početka kao da možemo da ispadnemo iz lige. Onda smo počeli da igramo, nismo ni mi bili svesni koliko smo bili dobri. Kao psi pušteni s lanca. Kad počne utakmica, ne bojimo se nikog, igrali smo svoju igrali, trčali smo, pa odigraš jednu utakmicu i vidiš da nisu oni toliko bolji od nas", pričao je Mihajlović.
 
 
Mihajlović je u filmu Miroslava Vislavskog objašnjavao i to da su svi mogli da daju golove, što ih je činilo jakim timom. Ovo dokazuje i statistika, jer niko od igrača Voše u šampionskoj sezoni nije postigao dvocifreni broj pogodataka, ali je zato bilo ukupno 15 strelaca u timu.
Kao jedna od ključnih utakmica u šampionskoj sezoni navodi se ona odigrana 19. aprila u Novom Sadu protiv Crvene zvezde. Slavila je tada Vojvodina rezultatom 3:1, golovima Vujačića i dvostrukok strelca Mijića. Prilikom prvog gola, Mihajlović je pobegao odbrani Beograđana, poveo loptu po levoj strani i potom snažno šutirao. Zaustavi je golman udarac, ali se lopta odbila do Vujačića koji je doneo vođstvo Voši.
 
"To kad smo pobedili, onda smo znali da ćemo biti prvaci", rekao je Miha.
 
 
Nakon Vojvodine, priča je poznata. Mihajlović je prešao u Crvenu zvezdu sa kojom je ostvario najveće uspehe jugoslovenskog klupskog fudbala. Posle toga je igrao u Italiji za Romu, Sampdoriju, Lacio i Inter. Osvojio je više trofeja u Seriji A, italijanski kup i superkup. 
  • RIZBO

    17.12.2022 09:06
    NSCZ
    Marakana mora da se nazove Siniša Mihajlović
  • Stadion

    17.12.2022 03:37
    Stadion FK Vojvodina se mora nazvati po Siniši jer sadašnji naziv niko ne voli i potpuno je ispolitizovan. Kakav crni trening centar u Pazovi. Nema ništa "bar". Bar je za mediokritete a ne za legende.
    Novi Sad i FK Vojodina nikad nisu imali boljeg igrača niti će ga ikad imati!
  • Milmar

    16.12.2022 21:06
    Zamolio
    bih,i da se stavi u razmatranje , da grad,skupstina i uprava FK,navijaci i svi gradjani Novog Sada,preinace naziv stadiona u Sinisino ime ! Ili da FSS ,nazove trening centar u Pazovi ,po njemu !Igrao za Srbiju , bio selektor ,zasluzio je ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.