Sin čuvenog odbojkaša gradi budućnost u Voši: Navijaš za klub iz grada u kom živiš

Otac mu je bacao loptu na ruke, a on ju je hvatao i spustio na zemlju kako bi je šutirao.
Sin čuvenog odbojkaša gradi budućnost u Voši: Navijaš za klub iz grada u kom živiš
Foto: FK Vojvodina

Tako su počeli najraniji fudbalski koraci Vuka Boškana, sadašnjeg člana kadetske ekipe Vojvodine i potencijalnog budućeg prvotimca "stare dame".

Slobodan Boškan je slavno ime srpske odbojke i osim naše reprezentacije, legenda je i Odbojkaškog kluba Vojvodina i grada Novog Sada. Ujedno, on je danas i trener OK Vojvodina i član Skupštine FK Vojvodina, čime je samo produžio da, i nakon igračke karijere, uvek bude tu uz svoju Vošu.

Njegovim stopama krenuo je i njegov naslednik Vuk Boškan, rođen 2006. godine i napadač kadetske ekipe „stare dame“. Kako kaže, prve fudbalske korake napravio je uz oca, ali tako što je loptu koju mu je bacao na ruke, spuštao na zemlju kako bi je šutirao i već kao četvorogodišnjak počeo je da trči po travi.
 
"Jeste, to je jedna simpatična i smešna anegdota. Kada sam bio mali, otac mi je bacao loptu uvis na ruke, a ja sam je hvatao i spuštao na zemlju kako bih igrao fudbal. Fudbal je moja prva ljubav i počeo sam da treniram još u najmlađim danima", počeo je priču Vuk Boškan za sajt FK Vojvodina.
 
Iako je parket zamenio travom, njegov otac je kao i svaki pravi, uvek bio najveća podrška na putu ka Vukovim snovima.
 
"Moj otac je meni uvek bio primer i najveća podrška. Iako se ne razume mnogo u fudbal, još kako zna mnogo o sportu i životu jednog profesionalnog sportiste, od toga kako treba da živi, da se hrani, ponaša i nosi sa svim izazovima koji nisu laki. On mi je pomogao da nađem pravi put i da ostanem na njemu i znam da će mi kroz karijeru on ostati najveća podrška", istakao je Vuk Boškan.
Osim ljubavi prema sportu, od oca je nasledio i ljubav prema belo-crvenoj boji.
 
"Moj stav je – u kom gradu živiš, za klub iz njega navijaš i Vojvodina je oduvek bila i ostaće moj prvi klub. Oduvek sam voleo Vošu, dolazio sam na utakmice kao dečak i ona je posebna u mom srcu. Naravno, san mi je da jednog dana zaigram za prvi tim Vojvodine i želim da što pre stignem do seniorskog fudbala", rekao je Vuk Boškan.
 
On ne krije da se oduvek ugledao i na Vošine legende Miloša Krasića i Dušana Tadića.
 
"Uživao sam da gledam Miloša Krasića, baš ko što danas uživam dok pratim umeće Dušana Tadića. Što se tiče nekih stranih uzora, kao mali voleo sam Didijea Drogbu zbog načina na koji je davao golove i Dimitara Berbatova zbog načina igre. Danas sa divljenjem gledam Karima Benzemu i trudim se da primenim neke trikove i ugledam se na njegov stil igre", otkrio je Boškan.
  • Kojot

    17.04.2023 10:03
    Budi novosađanin navijaj za Kabel
  • Dusan Dzigurski

    15.04.2023 22:55
    Za evoovako
    Ti sto si se potpisao sa "evoovako" sta si zeleo da kazes u svom komentaru, nisam shvatio sta je poenta, mnogo si konfuzan?
  • EvoOvako

    15.04.2023 18:37
    @Mnogi
    Ta floskula kako Novosađani moraju navijati za Vošu je ispravna samo dok se ne setimo da u NS-u funkcioniše i još poneki fudbalski klub. Dalje, nije Vojvodina u Novom Sadu, već je Novi Sad u Vojvodini, pa se samim tim nameće pitanje za koga će Subotičani navijati?
    A kada znamo da je vođi otpevana pesma "Uz Partizan odrast'o k'o ja", onda definitivno znamo koliko ste u pravu.
    Dalje, veliki ljubitelji Mančestera, Reala, Barse itd. ne dolaze iz njihovih država, a kamoli gradova.
    Totalno je nebitno za koga neko navija, ionako se utakmice nameštaju i pri tome ne mislim samo na domaće prvenstvo i fudbal, već faktički na svim meridijanima i i svim sportovima. Ukoliko nije moguće namestiti kao što je to činio Velibor Džaro Džarovski, onda je moguće ne dozvoliti Novaku da uđe u neku državu.
    Džabe se ložite. Niti će Voša ponoviti uspeh šampiona države, niti će Zvezda biti šampion Evrope. Barem ne još dogledno vreme. A u međuvremenu se i dalje ložište, dilujte, mafijajte po tribinama, šarajte po gradu itd.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport