Popović i Zukić pred meč sa Novim Sadom: U gradskom derbiju nema favorita, padaju sve barijere

Trener Vojvodine Ranko Popović i vezista Dejan Zukić optimisti su pred gradski derbi sa ekipom RFK Novi Sad 1921.
Popović i Zukić pred meč sa Novim Sadom: U gradskom derbiju nema favorita, padaju sve barijere
Foto: FK Vojvodina

Derbi Novog Sada na programu je u sredu od 19 časova u šesnaestini finala Kupa Srbije, a Popović smatra da na ovakvim mečevima nema favorita.

Kako kaže, lepo je kada se događaju ovakve stvari, kada postoji gradski derbi, rivalitet, ali pre svega poštovanje između klubova.
 
"Bilo bi lepo da svi budemo na nivou onoga što se očekuje od nas i što imena klubova iziskuju. Ne postoji kategorija ni mesto na tabeli kada su ovakve utakmice u pitanju i to nije floskula, jednostavno, kada je gradski derbi, tu je stvar karaktera i prestiža, sve staje u 90 minuta i padaju sve barijere i sve što važi u prvenstvu, na jednoj utakmici važi samo momenat, inspiracija i da si tu kada treba. Ja se nadam da ćemo to biti mi. Vojvodina jeste favorit i ne bežimo od te uloge, ali to moramo da opravdamo na terenu. I to očekujem od mojih momaka, da budu na visini zadatka i da budu u rangu renomea kluba koji predstavljaju", rekao je Popović.
Dejan Zukić je takođe istakao da su najteže unapred dobijene utakmice.
 
"Posle dve decenije rivalstvo i Vojvodine i Novog Sada je ponovo na terenu i mi želimo da se što bolje pripremimo i odmorimo posle jučerašnjeg meča. Najteže su te utakmice unapred dobijene na papiru, jer to treba potvrditi i opravdati i na terenu. Nećemo dopustiti da nas zavara što je Novi Sad rang ispod nas, želimo da uđemo 100% fokusirani, jer ako ne pružimo maksimum, biće nam mnogo teže", naveo je Zukić.
 
Utakmica RFK Novi Sad 1921 – Vojvodina na programu je u sredu u 19 časova, uz direktan prenos na kanalu Arena sport 3.
Što se tiče prodaje karata, do 31. oktobra možete kupiti na stadionu RFK Novi Sad (Rumenačka 152) svaki dan u periodu od 9 do 14 časova i od 17 do 20 časova. Karte na dan utakmice možete naći na blagajnama stadiona "Karađorđe", po sledećim cenama:
 
Istok: 200 RSD
Zapad: 200 RSD
Jug: 100 RSD
Sever: 100 RSD
 
Sav sakupljeni novac od prodaje karata biće uplaćen za lečenje devojčice Zare Urukalo.
  • Da

    31.10.2023 05:27
    Zabrana klađenja na male utakmice?
  • Novo naselje

    30.10.2023 19:18
    Dovoljno je videti ko su treneri mladjih kategorija u Novom Sadu.. Tu spasa nema, jer ljudi pojma nemaju.
    Steta sto nece biti Koride, da bar malo zacine ovaj gradski derbi..
  • Inokentije Pjevalica

    30.10.2023 17:59
    Ovo vise nije derbi
    Decenijama su i Vosa i Novi Sad bili klubovi od ugleda, Vosa u prvoj a Novi Sad u drugoj ligi. Medjutim, sada su i jedni i drugi na niskim granama, jadan ce ovo derbi biti. Bilo bi dobro za Novi Sad da dodje dosta gledalaca i da bude kvalitetan fudbal ali cisto sumnjam u to, rasturena su oba kluba i mnogi navijaci su digli ruke od njih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport