Rukometaši Vojvodine šampioni Srbije

Rukometaši Vojvodine osvojili su 12. titulu šampiona Srbije, što im je ujedno i 11. uzastopna titula.
Oni su večeras u drugom meču finala plej-ofa Superlige savladali Metaloplastiku u Šapcu rezultatom 29:27 (14:14).
 
U prvom meču u Novom Sadu Vojvodina je bila ubedljiva sa 38:23.
Petar Đorđić bio je najefikasniji sa 10 golova, dok je Vukašin Vorkapić postigao sedam. Kod Metaloplastike Mateja Dodić i i Vojislav Brajović postigli su po osam golova.
 
Rukometaši Vojvodine su 11. godinu zaredom šampioni Srbije. Ekipa selektora nacionalnog tima Borisa Rojevića još jednom je odbranila titulu i potvrdila da u srpskom rukometu nema premca.
Ostali su Novosađani ove sezone bez pehara u nacionalnom Kupu, pošto ih je u finalu pobedio Partizan, ali su bez poraza u plej-ofu osvojili Super rukometnu ligu Srbije.
 
Posle ubedljivih 38:23 u prvom meču na Slanoj bari, tim Vladana Matića pružio je na domaćem terenu mnogo jači otpor.
 
Nakon prvih 30 minuta bilo je nerešeno (14:14), a početkom drugog poluvremena Metaloplastika je stekla pet golova prednosti.
 
Ipak, kvalitet Vojvodine je došao do izražaja, pa su gosti pred 2.000 gledalaca u Šapcu napravili preokret i završili posao sa 2:0 u finalnoj seriji.
 
Najzaslužniji za trijumf Novosađana je Petar Đorđić koji je postigao 10 golova iz 14 pokušaja. Sedam puta je mrežu zatresao reprezentativac Srbije Vukašin Vorkapić, dok je Nemanja Ratković četiri puta bio strelac. Iskusni Boris Puhovski je postigao tri gola.
Među igračima Metaloplastike istakao se Vojislav Brajović sa osam postignutih golova, koliko je dao i Mateja Dodić - sve sa linije sedam metara. Milan Jovanović je postigao četiri pogotka, a po dva Milan Dakić, Uroš Simić i Uroš Pavlović.
 
Treće mesto u Super rukometnoj ligi Srbije osvojili su rukometaši Partizna, pošto su savladali Dinamo iz Pančeva.
  • Slobodanka Pavić

    27.05.2024 15:27
    Bravo šampioni
    Bravo momci tako se igra za svoj klub vi ste ponos Novog Sada čestitke igračima stručnom štabu i treneru borisu ROJEVIĆU na novoj tituli samo napred vojvodina
  • Nik

    26.05.2024 23:48
    Bravo
    Bravo bravo.
    Niko ne soli i ne troprstaši!
  • Lala

    26.05.2024 23:36
    Ua
    Sramota za TV Arena koja je prenosila utakmicu da prekine prenos i dodelu pehara Šampionu zbog "Državnog posla".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport