Milenko Jokić novi predsednik FK Vojvodina

Novi prvi čovek Fudbalskog kluba Vojvodina je novosadski preduzetnik Milenko Jokić.
Balša Butorović od danas i zvanično nije prvi čovek Fudbalskog kluba Vojvodina, a njegov naslednik je, nakon brojnih spekulacija, novosadski preduzetnik Milenko Jokić.

Na vanrednoj Skupštini kluba, održanoj u SC Vujadin Boškov, Butorović je naveo da zbog "porodične firme nije u stanju da se u potpunosti posveti obavezama u Vojvodini", nakon čega je za svog naslednika predložio Milenka Jokića.

Njegov predlog većina delegate je podržala, navijači su bili uzdržani , kao i neki od predstavnika nekadašnjeg rukovodstva. Odlukom nadzornog odbora kluba razdvojene su funkcije predsednika Skupštine i predsednika Upravnog odbora, pa će Butorović u narednom periodu biti samo predsednik Skupštine.

Jokić je najavio da će "slediti put i viziju Ratka Bate Butorovića", kao i da će novi Upravni odbor brojati 15 članova, od kojih je 10 već imenovano. To su Marko Milošević, Srđan Vučurević, Zoran Đorđević, Aleksandar Bogdanović, Filip Terzić, Nikola Ćirović, Milan Đurić, Milan Pekez, Dragoslav Vuković i Đerđ Balaton.

Po završetku rada Skupštine bivši potpredsednik kluba Dušan Pajović poželeo je glasno sreću novom prvom čoveku kluba i upozorio ga: "Želim ti sreću, ali neće biti bolje dok čir ovog kluba ne skloniš iz Vojvodine", rekao je on i prstom pokazao na Radisava Rabrenovića, generalnog sekretara.

Jokić je izjavio da očekuje finansijsku stabilizaciju i rešenje nagomilanih problema. "Ne bih otkrivao sve detalje, ali imamo rešenje da u naredne dve nedelje odblokiramo račun kluba. Glavni cilj će biti da obezbedimo plate, kao i normalno funkcionisanje i poslovanje".

Balša Butorović tako je odstupio sa funkcije koju je preuzeo posle smrti svog oca Ratka posle samo pet meseci. Pod njegovim vođstvom klub je došao nadomak učešća u Ligi Evrope, ali paralelno sa tim sučio se sa jednom od najvećih kriza u istoriji kluba.

"Stara dama" trenutno zauzima treće mesto na tabeli Superlige sa istim brojem bodova kao drugoplasirana Crvena zvezda, a bod manje od vodećeg Partizana.

  • D.B

    26.10.2018 02:48
    Pet godina kasnije
    Ko bi rekao da ćemo plakati za Jokićem, Cirovićem, Vukom i Acom Bogdanovićem ??
  • Daltoni

    04.11.2013 14:26
    "Želim ti sreću, ali neće biti bolje dok čir ovog kluba ne skloniš iz Vojvodine". Lepo je što se Dule Dalton osvestio i shvatio ko je najgori kadar u FKV svih vremena. Rabren mora da nestane iz kluba bilo ko da je na čelu kluba, čovek je uništio klub svojim šićarenjem.
  • VOŠA RULES

    04.11.2013 11:15
    ništa novo nažalost
    Iskreno sam bio veoma prijatno iznenađen kada sam na vašem sajtu (021) pročitao da će konačno u našem voljenom klubu doći do stvarnih promena i da će Minja Bolesnikov dobiti šansu da klub izvede na pravi put. Žao mi je što do toga nije došlo. Smatram da novi tim nema apsolutno nikakvu ideju i da Voši treba korenita promena. Po meni je Minja najbolje rešnje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša osvojila bod u Kragujevcu

Fudbaleri Vojvodine remizirali su u gostima sa ekipom Radničkog 1923 rezultatom 0:0 u 36. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.