Bokanovi saučesnici priznali da su kupovali glasove na izborima

Dvoje saučesnika Tomislava Bokana iz grupe optuženih za kupovinu glasova na izborima 2012. godine podneli su zahtev za sklapanje sporazuma o priznanju krivice, saznaje 021.
Dvoje saučesnika lidera Pokreta "Dinara Drina Dunav" Tomislava Bokana iz grupe optuženih za kupovinu glasova na izborima 2012. godine podneli su tužilaštvu zahtev za sklapanje sporazuma o priznanju krivice, saznaje 021.

Kako je saopšteno na suđenju ovoj grupi koju je predvodio Bokan, advokati Slađane Rovčanin (30) i Milovana Duvnjaka (57) su osnovnom tužilaštvu podneli zahteve i sada se čeka da tužilac reaguje. Ukoliko tužilaštvo prihvati njihove zahteve oni će biti kažnjeni verovatno manjom kaznom od propisane zakonom i predmet protiv njih će biti izdvojen.

Inače, današnje suđenje u novosadskoj Palate pravdeje odloženo jer se pored advokata optuženog Bokana nisu pojavili ni svi ostali optuženi. Pošto u sudnici nisu bili Bokanovi advokati, sudija Tamara Kucurac ga je upitala "ko ga brani". Odgovorio je da ga brani "srpski narod" i dodao da su branioci opravdali odsustvo. Nastavak suđenja je zakazan za 8. septembar u 12 sati.

Podsetimo da tužilaštvo Slađanu Rovčanin i Milovana Duvnjaka, koji su sada podneli zahtev za priznanje krivice, tereti da su dali novac nekim osobama da bi na izborima održanim 6. maja 2012. godine glasali za odbornike Skupštine grada u korist liste "Romska demokratska stranka - Tomislav Bokan". U opštužnici piše da je u jednom kafeu okrivljenim Duvnjaku neidentifikovana osoba predala 30.000 dinara kako bi platio glasače. Takođe, okrivljenoj Slađani Rovčanin pripisuje se da je više puta telefonom pričala s Bokanom i od njega preuzela i obrazac, odnosno tabelu s oznakom "Romska demokratska stranka - Tomislav Bokan", koju je pod rednim brojem s generalijama (ime, prezime, JMBG,...) prethodno popunio prvookrivljeni Tomislav Bokan, a potom po tom modelu unosila podake i za građane koji su posmatrani kao "sigurni glasači".

U optužnici stoji i da je Slađana Rovčanin po dolasku na glasačko mesto na Rumenačkom putu (Gradsko groblje) na dan održavanja izbora, nakon pribavljanja ličnih podataka od četvoro okrivljenih iz familije Vučenov, Antigone (31), Svetlane (53), Biljane (23) i Vladimira (35), potom s Duvnjakom njima dala novac, od 1.000 do 2.000 dinara, kao naknadu za glasanje.

Prvookrivljeni Tomislav Bokan tereti se da je na taj način počinio krivično delo podstrekivanja davanja i primanja mita u vezi s glasanjem. Takođe, ostalim optuženima stavlja se na teret davanje i primanje mita, ali po različitim stavovima, a svima je zaprećena kazna do tri, odnosno pet godina zatvora.

Nakon što su sada dvoje okrivljenih podneli zahtev za priznanje krivice, sve je izvesnije da će se bar deo priče oko kupovina glasova na izborima maja 2012. godine rešiti. Inače, Bela Kurina koji je na tim izborima bio sa Bokanom na listi je još pre više od godinu dana za 021.rs. priznao da su kupovani glasovi, istovremeno otpužujući DS da je dala novac.

  • jad

    13.05.2015 22:30
    beda
    ova drzava je jako nemocna kada ovakav covek predstavlja narod i moze da prica u njegovo ime a svi znaju da je kupovao glasove i to parama javnih preduzeca kao sto sad rastura vodovod i cistocu pa ce ponovo a mi ce mo vracati dugove
    Vucicu hapsi olos
  • Samo

    13.05.2015 19:26
    da se zna

    Ako si pošten,mirno spavaš i svakom u oči možeš časno pogledati onda ti telohranitelj NE TREBA.
  • coco

    12.05.2015 06:28
    Tante za kukuriku
    Koji Srpski narod? Je l' to onaj što si sa njim devedesetih branio đedovinu?
    Pa kako ti ratovao sa njima, tako će i oni da te brane. Uzajamno proporcionalno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti