Hrišćanski motivi spasavaju Park siti

Kompleks zgrada "Park siti" na Limanu, trebalo bi da u potpunosti bude završen u novembru ove godine.
Kompleks zgrada "Park siti" na Limanu, trebalo bi da u potpunosti bude završen u novembru ove godine.

To je najavio vlasnik "Aleksandar grupe", Vojislav Gajić, čija je kompanija preuzela ovaj objekat od "Vondel kapitala", ondnosno investitora koji je zapao u dugove, a koji su dostigli 35 miliona evra.

Motiv za preuzimanje posla - hrišćanski

Gajić kaže da će biti zadovoljan ako na kraju posla ne bude u gubitku, pa motiv za preuzimanje ove investicije naziva hrišćanskim: "Mnogi me pitaju – pa da l` vam je to trebalo. Pa nije nam trebalo. Svi vi dobro znate, čak bolje nego ja, da je taj objekat izuzetno opterećen troškovima i da tu više nema prostora za neku zaradu. Pod uslovom da cene nekretnina koje su preostale, budu mnogo više i u tom slučaju bićemo srećni ako na kraju bude pozitivna nula. Naravno, mi smo poznati kao dobrotvori ovom gradu i ja bih rekao da ovo radimo kao humanitranu pomoć".

Prvo pregled dokumentacije, pa onda izmirenje dugova

Gajić kaže da ovog trenutka ima novac za sve one kojima se duguje za radove, ali da će ih isplatiti čim prikažu urednu dokumentaciju. On od svih izvođača u naredna tri meseca očekuje puno razumevanja, energije i odricanja, kako bi se posao priveo kraju. "U protivnom, ko bude želeo da nam pravi problem, naravno, istom merom ćemo uzvratiti. Jer imamo materijala puno. Ali nećemo se baviti prošlošću. Mi nismo istražni organ, jer ima tu puno stvari koje su urađene iz neiskustva, neznanja, ali ja to razumem. Velika je kriza, kupac dođe da kupi, pa Bože moj, hajde da mu prilagodimo to sve. To na kraju nikad ne ispadne dobro", kaže Gajić.

"Aleksandar gradnja" nema veze s rastom kamata "Vondel kapitalu"

"Park siti", na uglu Narodnog fronta i Šekspirove ulice, trebalo je da bude u potpunosti završen u oktobru prošle godine. Prema ranijim tvrdnjama predstavnika "Vondel kapitala", problemi su nastali po izbijanju globalne krize, odnosno kada je "Rajfajzen banka" počela da menja uslove kreditiranja, odnosno povećava kamatu. Da s tim nema veze sadašnji direktor "Aleksandar gradnje", Zoran Ćulum, koji je radio u "Rajfajzen banci", tvrdi Vojislav Gajić i dodaje da je u vreme nastanka problema između "Vondel kapitala" i te banke, Ćulum već radio u "Aleksandar gradnji".

"Ćulum je već bio kod nas. Samo da vam kažem nešto – ja se ne bavim nikad kuloarskim pričama i ne bavim se nikad nekom argumentacijom koja ne stoji. To su stvari paušalne, kojima ja ne treba da se bavim. Da li je kamata sedam, osam ili devet,  to ja manje bitno. Ali da li neki prozor košta 100 ili 200, e to je velika razlika", objašnjava Gajić.

"Vondel kapital" čist

Dodajmo da je novosadska policija nedavno proveravala poslovanje "Vondel kapitala", te da prema nezvaničnim informacijama, inspektori nisu utvrdili nepravilnosti. Podsetimo da "Park siti" ima skoro 60.000 kvadrata, 280 stanova površine od 30 do 420 kvadrata, te da pojedini stanovi imaju svoje bazene. Izgradnja je koštala nešto manje od 45 miliona evra, a na početku radova, ova investicija najvaljivana je kao najveća u građevini na području Vojvodine. (D.S.)

  • Mungos

    21.02.2011 21:49
    Svinjar iz Bobote
    Kleo se u Miloševića,sakrivao Hadžića,saradjivao sa "zemunskim klanom",plaća sve aktuelne - svinjar iz Bobote.
  • Novosadjanka

    16.10.2010 21:28
    smehoteka
    Ko jos od normalnih,inteligentnih ljudi moze da veruje u lazi ovog dobrog deke,cika brke!Cuj,dobrotvora?Dobrotvor je on ali samo i iskljucivo za svoj dzep,i samo svoj interes!Kako moze neko biti dobrotvor,ko se bavi niskim stvarima,i ko je u sustini veoma mali kao covek,pitam se?
  • SALE NOVOSADJANIN

    24.08.2010 13:33
    JEDNOM
    KADA POSTANEM GRADONACELNIK,SVE CU IM UZETI U IME GRADA.
    4 JAHACA APOKALIPSE SA PRIVREMENIM BORAVISTEM U MOME GRADU CE SE JEDNOM VRATITI TAMO ODAKLE SU DOSLI ALI SAMO SA ONIM STO SU DONELI + 10 % ZA SVAKU GODINU BORAVKA OVDE - BORAVISNA TAKSA.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti