Humanitarna akcija za Nadu Drvenjak-Šljukić u nedelju na Štrandu

Humanitarna akcija za pomoć proslavljenoj rukometašici Nadi Drvenjak-Šljukić, koja boluje od raka, biće održana u nedelju, 24. januara, na klizalištu na Štrandu.

Akcija se sprovodi na inicijativu Gradskog zelenila, a pomoć koja bude prikupljena biće uručena Nadi i njenom sinu Miodragu. Takođe, osim na klizalištu, na ulazu u Štrand biće postavljene kutije za prikupljanje dobrovoljnih priloga.

Nada Drvenjak-Šljukić boluje ima karcinoma dojke, a njen 38-godišnji sin Miodrag je takođe bolestan i nesposoban da radi.

"Invalidska penzija od 16.500 dinara i socijalna pomoć nedovoljni su za podmirenje osnovnih potreba, a kamoli za lečenje. Tokom leta i rane jeseni, Nada i Miodrag spavali su na Štrandu, u kabini koju su im ustupili prijatelji. Kada je zahladnelo, noći su provodili u holu Spensa. Trenutno žive u iznajmljenom stanu, za koji nisu u mogućnosti da podmire troškove", navodi se u saopštenju Zelenila. 

Humanitarna pomoć Nadi i Miodragu sakupljaće se od prihoda od izdavanja klizaljki i sefova za odlaganje ličnih dokumenata. Kako navode u Zelenilu, akciju je podržala apoteka "Janković", koja će obezbediti lekove za Nadu i Miodraga u određenoj vrednosti. Firma "Hidrozavod" obezbediće novac za podmirenje osnovnih životnih potreba.

Posetioci Štranda u nedelju će biti ponuđeni vinom vinarije Čoka, koja takođe učestvuje u akciji.

Najmađe posetioce zabavljaće od 12 do 13.30 časova Haos animatori, koji su se odrekli honorara.

Akciju je podržao i Rukomenti savez Srbije, kao i brojne zvezde ovog sporta, dodaju u Zelenilu. 

Autor: 021.rs/ foto: Darko Dozet @ Večernje novosti

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti