FOTO: Od juna u Novom Sadu najveći bioskop u Srbiji

Nakon Pančeva, a uskoro i Zrenjanina, Novosađani će na proleće moći da osete i miris spaljenih guma dok gledaju filmove u novom Cinestar bioskopu.

Krajem maja trebalo bi da budu gotovi radovi na izgradnji najvećeg i najmodernijeg bioskopa u Srbiji, koji se nalazi u sklopu tržnog centra Big i prostire na oko 5.500 kvadrata.

Kako za 021 kaže direktor Cinestar lanca za Srbiju Zoran Savić, predviđeno je da bioskop ima 10 sala sa oko 1.400 sedišta različitih mogućnosti i namena, te će posetioci moći i da dožive ono što se dešava na filmu u stvarnom životu.

Osim čistije slike, zahvaljujući najmodernijem "Barco" projektoru koji je uvršten u Ginisovu knjigu rekorda kao nasvetliji bioskopski projektor na svetu, Novosađani će doživeti i neverovatno čist zvuk, kao i gigantska filmska platna premazana srebrom, specijalno dizajnirana kako bi se povećala količina svetla koje se reflektuje u publiku. "Ukratko, CineStar eXtreme format znači veće platno, jači zvuk i jači doživljaj. Tu će biti još jedna atrakcija - 4DX dvorana, koja osim pokretnih sedišta koja se pomeraju u skladu sa događanjima na ekranu, daje i dodatne efekte poput svetlosnih efekata, orošavanja vodom, vetra pa čak i mirisa - na primer, miris spaljenih guma u filmu Fast & Furious", objašnjava Savić.



Kako dodaje, u ponudi će biti i pogodnosti za gledaoce koji mogu da odštampaju svoju ulaznicu sa kodom kod kuće i da uđu u dvoranu bez čekanja na blagajni. Istu uslugu mogu da dobiju i preko aplikacije za smartfon, na kojoj se dobijeni kod skenira i odmah dobija pristup u bioskopske sale. Cene ulaznica još nisu definisane, ali Savić napominje da će se voditi računa o platežnoj moći građana.

"Svojim posebnim programima, kao što su porodični paketi, zatim CineStar utorak - dan sa povoljnijim cenama karata, posebnim karticama za penzionere i studente, nastojimo da omogućimo da zaista svi mogu da uživaju u filmskim čarolijama", kaže on za portal 021.

Inače, posetioci će u ovom bioskopu moći da gledaju uživo prenose opera, koncerata, baleta i sportskih događaja preko ekrana koji se prostire od zida do zida. Biće moguće kupiti posebno VIP ili "ljubavno" sedište, ali i bukirati prostor za razne proslave. Cinestar će nuditi i "skrivene" i ponoćne pretpremijere filmova, školske projekcije, dnevni matine za porodicu i porodični vikend.

Prema redovnim cenama, bioskopske ulaznice za projekcije u Pančevu staju 350 dinara za projekcije svakog dana do 17 časova, a 420 dinara nakon 17 časova, i to do četvrtka. Od petka do nedelje, ulaznica za projekciju nakon 17 časova košta 460 dinara. Projekciju konačnog izgleda bioskopa možete da pogledate u foto priči OVDE.

Podsetimo, 2010. godine kompletno je renoviran stari bioskop Arena pa su Novosađani dobili moderan bioskop sa šest sala i kapaciteta 1.100 mesta pod nazivom Arena cineplex.

Autorka: Gorica Nikolin

  • Felix

    06.02.2016 16:58
    Sama činjenica da će se nalaziti u sklopu tržnog centra govori o kakvom je bioskopu reč (kulturno-industriskom, konzumerističkom). Ovom gradu su potrebni alternativni bioskopi, mesta gde bi se moglo pogledati nešto što se razlikuje od mainstream komercijalnog filmskog smeća.

    P. S. Šta je sa bioskopom Jadran?
  • Nshappy

    05.02.2016 22:37
    Djunta
    Care, pa i u areni je karta toliko. A ti ako nemaš 3€ za kartu, a šta znam, mozda da ne plaćaš više internet, mogao bi 10 puta u bioskop otići npr. Samo predlažem ;)
  • Jadran

    05.02.2016 21:07
    Jadran
    Vratite nam bioskop Jadran, hocu to

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.