Ruši se i Mala pečurka na Limanu III

Benzinska pumpa kod Limanske pijace, poznatija i kao "Mala pečurka" uskoro će biti srušena i na njenom mestu će nići nova benzinska stanica, saznaje 021.

Saglasnost na uklanjanje pumpe sa specifičnim izgledom, nalik već srušenoj Velikoj pečurki u ulici Maksima Gorkog, daće u ćetvrtak odbornici na Skupštini grada usvajanjem plana detaljne regulacije ovog dela Limana.

Kako se navodi u planu, nova pumpa će zadržati približnu površinu kao i sadašnja, ali će biti potpuno drugačijeg izgleda i verovatno će biti nalik pumpama koje Gaspromnjft (NIS) gradi u Srbiji.

Podsetimo, rušenje pumpe "Velika pečurka" septembra 2014. godine izazvalo je veliki broj negativnih komentara građana jer je srušen jedan od prepoznatljivih simbola grada. Ta pumpa je, kada je sagrađena 1976. godine, bila značajno arhitektonsko i građevinsko delo sa prečnikom nadstrešnice od 25 metara, koje je svojim dizajnom i funkcionalnošću bilo revolucionarno rešenje u tadašnjoj Jugoslaviji.

Ubrzo nakon gradnje Velike pečurke, sedamdesetih godina je tokom gradnje limanskih kvartova sagrađena i Mala pečurka, koja će nakon što Skupština odobri urbanistički plan ubrzo biti srušena.

Autor: Ž.B.

  • Anonimus

    11.02.2016 10:51
    Pravda za pečurke!
  • Volim Varos

    11.02.2016 09:47
    Pohvala
    Pohvaljujem dodjose sto nas uce sta je lepo asta nije u nasoj varosi.Posebne pohvale gradonacelniku zbog ispunjavanja svake zelje vlasnika benziskih pumpi.Nadam se da ce i odbornici
    u potrebnoj vecini doprineti novom ulepsavanju nase Varosi.
  • Rusofil_IQ0

    10.02.2016 19:35
    Ne varim ruse, ali mi nije jasno sta se ovde masa vas busa??
    Sigurno treba renovirat istu, mozda je jeftinije da izgrade novu a mozda zele da spiskaju sav profit da bi manje poreza dali...... nisam strucan ima verovatno ko jeste
    a pumpa ko pumpa, ja bi pre voleo da se raspada a da je cena dizela kao u USA!, ma na kurblu bi sipao po toj ceni

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.