Novosađanima koji grejanje plaćaju po utrošku veći računi

Novosađanima koji grejanje plaćaju po utrošku poslednji računi viši su u odnosu na isti period prošle godine i do 50 odsto.

U Toplani za 021 navode da je broj poziva građana koji se žale na iznose za januar i februar uobičajen za ovaj period s obzirom na to da se, usled niskih temperatura, duže grejalo.

Novosađanin N. K. ima poslovni lokal koji je sa još dva priključen na jedan brojač, a njihovi ukupni troškovi iznose oko 20.000 dinara i dele se na tri dela, u skladu s utroškom. Prošle godine je ovaj Novosađanin dobio račun od oko 5.000 dinara, ali ovog januara je taj iznos 8.000.

"Nije mi jasno kako sam mogao da dobijem toliko visok račun, a nisam trošio mnogo više. Vidim da brojač pokazuje da se duže merilo, ali u isto vreme je kolega iz lokala pored smanjio instalisanu snagu sa 12 na četiri kilovata, a dobio je skoro pa isti iznos na računu. Misterija mi je kako se iznos toliko povećao, a čujem i od komšija da nisam jedini koji je dobio neobjašnjive iznose", navodi naš sagovornik.

Kako za 021 kažu u Toplani, obračunski period za januar 2016. godine obuhvatao je do 35 kalendarska dana, što je duže u odnosu na prethodne obračunske periode.

"Takođe, u pomenutom obračunskom periodu bili su obuhvaćeni dani poslednje nedelje 2015. kao i prve nedelje 2016. godine, tokom kojih su zabeležene veoma niske temperature spoljnog vazduha - prema podacima RHMZ, prosečna srednja dnevna temperatura u januaru iznosila je 1,3 stepena. I tokom novogodišnjih i božićnih praznika, Toplana je u skladu sa Odlukom o snabdevanju toplotnom energijom kontinuirano, tokom 24 časa isporučivala toplotnu energiju za grejanje", navode u Toplani za naš portal.

U ovom preduzeću napominju da se Novosađani sa svojim primedbama ili sugestijama mogu javiti besplatnim pozivom na broj 0800-100-021 ili pisanim dopisom na adresu Vladimira Nikolića br. 1, što je Novosađanin N. K. i učinio.

Autorka: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

  • Dimitrije

    27.02.2016 13:30
    Za Lepa luda
    Ne brini , već su uveli i taksu za migrante u vidu doplatne poštanske markice 10 dinara za svako pismo.
  • Jovan

    27.02.2016 02:01
    Cap
    Nikad blaža zima.
    Lopine nesposobne.
  • Brus Vilis

    26.02.2016 23:33
    Ako opet bude nekog rata i u tom ratu neki koncentracioni logori i u tim koncentracionim logorima gasne komore - najiskrenije se nadam da će gas distribuirati Javno preduzeće Novi Sad - Gas. Imajući u vidu kvalitet istog, to će znatno uvećati šanse za preživljavanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti