Izdvojen novac za popravke u 30 novosadskih vrtića

Gradsko veće usvojilo je investicioni plan ulaganja u Predškolsku ustanovu "Radosno detinjstvo" za 2016. godinu kojim je predviđeno izdvajanje 101,4 miliona dinara iz budžeta, saznaje 021.rs.

Novac će uglavnom biti upotrebljen za razne popravke u 30 od ukupno 69 obdaništa, a nije planirana izgradnja nijednog novog vrtića.

Najviše novca će se upotrebiti za rekonstrukciju vrtića "Zlatna greda" u Ulici Zlatne grede 6 i za to je izdvojeno 25 miliona dinara. Prema vrednosti ulaganja, sledi izdvajanje od devet miliona dinara za završetak trafostanice u Centralnoj kuhinji koja nije otvorena ni četiri godine od početka gradnje.

Značajnije sume će otići i za rekonstrukciju vrtića "Bubica" u Pap Pavla 9 i to osam miliona dinara, zatim sedam miliona za vrtić "Veseli patuljci" u Rumenki i 2,5 miliona dinara za vrtić "Zlatna ribica" u Marodićevoj. Takođe, investicionim planom je predviđeno da se 17,6 miliona dinara upotrebi za gradnju evakuacionih stepeništa i druge radove u 18 vrtića.

Iz budžeta grada izdvaja se i 5,7 miliona za različitu tehničku dokumentaciju, a za svih 69 vrtića biće izdvojeno ukupno 18,5 miliona za administrativnu opremu i osam miliona za drugu opremu koja se koristi za rad sa decom.

Podsetimo da Novi Sad ove godine iz budžeta izdvaja skromna sredstva za obrazovne ustanove, pa su osnovne škole dobile tek nešto malo više od Radosnog detinjstva, a kod srednjih škola je skoro sav novac namenjen za dve škole.

Autor: 021.rs

  • jova limanac

    09.03.2016 22:45
    A naša deca sutra neće imati vaspitačicu, već duže vreme su samo sa jednom a drugu menja glavna vaspitačica, žena pred penzijom koja ionako ima administrativnih poslova preko glave i sad je još i na bolovanju, i sad ova jedna i jedina mora da vodi svoje sopstveno dete kod lekara i jednostavno nema ko da čuva grupu od skoro 30 dece, jedva su se ostale vaspitačice izorganizovale da ih neko pripazi dok se naša ne vrati. Drže onolike bespotrebne zaposlene u administraciji u direkciji, i ne vide ili ne umeju da reše problem sa nedostatkom osoblja na terenu...
  • Lala 1

    09.03.2016 20:16
    A znate li, moliću fino, koliko se posla može uraditi s 25 miliona? I u kakvom je stanju taj vrtić kad nekom treba toliko?
  • Lala

    09.03.2016 18:53
    Biće kreće na.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti