Akcija "Sat za našu planetu" u subotu u Novom Sadu i drugim gradovima

Akcija "Sat za našu planetu" održaće se u subotu, 19. marta na Trgu slobode.
Tog dana sat vremena, odnosno od 20:30 časova, biće isključena svetla na pojedinim institucijama i ustanovama i čime će pojedini gradovi simbolično izraziti svoje zalaganje za smanjenje posledica klimatskih promena i održivu upotrebu prirodnih resursa. 
 
Ovoj akciji svake godine se priključi i veliki broj građana koji u svojim domovima takođe na sat vremena isključe svetlo. 
 
Podsetimo, prošle godine svetla su ugašena na Petrovaradinskoj tvrđavi, Varadinskom mostu, na Gradskoj kući, zgradama Srpskog narodnog pozorišta i Vojvođanske banke, oko Saborne crkve i Župne crkve Imena Marijinog kao i na poslovnom centru "Apolo".
 
Akcija će se ove godine održati i u Beogradu, Nišu, i drugim gradovima u Srbiji. 
 
Inicijativa "Sat za našu planetu" nastala je 2007. godine u Sidneju, a već 2009. godine i Srbija se priključila ovoj manifestaciji i obeležava je osmi put. 
 
Svake godine stotine miliona ljudi na svim kontinentima, u 24 vremenske zone, isključuje svetla na sat vremena i time simbolično obeleži svoje zalaganje za smanjenje posledica klimatskih promena i održivu upotrebu prirodnih resursa. 
 
Autor: 021
  • Radikal

    14.03.2016 16:39
    Doprinos bi bio da voziš bicikli i "ležeš sa kokoškama", batali auto na struju i led sijalice!!
  • LimanacNS

    14.03.2016 13:01
    Akcija
    Svoju podršku ovoj akciji gledam da dam čitave godine. Skoro svi električni uređaji u kući su A ili A+ energetskog razreda. Sve sijalice su smanjene potrošnje (LED ili štedljive). Sama zgrada je veoma dobro toplotno izolovana, stanovi se greju na gas, a potrošnja je veoma niska. A, želja mi je da opremim vikendicu solarnim panelima i još da pazarim vozilo na struju. Da se vozam na sunce.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti