Od danas upis dece u osnovnu školu

Upis u prvi razred osnovnih škola počinje danas, 1. aprila, i zvanično će trajati do kraja maja, ali će škole primati zahteve do početka školske godine, ukoliko budu imali mesta.
U školu polaze deca rođena 2009. kao i u januaru i februaru 2010. godine.
 
Osim potvrde o pohađanju pripremnog predškolskog programa, za upis u prvi razred potrebno je da roditelji dostave izvod iz matične knjige rođenih, lekarsko uverenje, a budući školarci će imati i testiranje kod psihologa i pedagoga. Deca se upisuju u školu koja je najbliža mestu stanovanja, a oni koji su želeli u neku drugu školu morali su da konkurišu do 1. februara.
 
Zbog toga su mesta u pojedinim školama unapred rezervisana. Iako su nastavni program u svim školama isti, roditelji se pri upisu deteta raspituju o produženom boravku, koji se strani jezici uče, da li je nastava u jednoj ili dve smene, kao i da li škola ima dodatnih aktivnosti.
 
U prvi razred osnovne škole deca mogu da krenu i ranije, ako psiholog i pedagog procene da su oni spremni za školu. Međutim, ukoliko se deca namerno ne upišu u školu, kazna za roditelje iznosi između 5.000 i 25.000 dinara.
 
Autor: agencije

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.