Tribina o rušenju kulturne baštine danas na Rotkvariji

Grupa građana "Bitka za Novi Sad - stop rušenju" danas organizuje tribinu posvećenu rušenju novosadskih trščara.
Kako članovi ove grupe najavljuju, tribina će biti jedna u nizu akcija kojom će građani izraziti negodovanje povodom "uništavanja kulturne baštine grada".
 
Govornici na tribini su:
- predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine Dinko Gruhonjić
- novinar, kolumnista i kritičar Teofil Pančić
- bivša direktorka Zavoda za zaštitu spomenika kulture Donka Stančić
 
Tribina se održava u prostorijama Mesne zajednice "Sava Kovačević", Save Kovačevića 15. Početak je u 16 časova.
 
Kako je 021 pisao, novosadska vlast je za poslednjih godinu dana promenila niz urbanističkih akata, kojima je omogućila da se zidaju soliteri na pojednim lokacijama u gradu. Ista firma koja će graditi solitere dobila je vlasništvo i nad najstarijim kućama u Vojvodini, trščarama u Ulici Kraljevića Marka. Čitajte o celom procesu OVDE.
 
Kako su Novosađani optužili gradske čelnike za rušenje grada čitajte OVDE.
 
Autorka: Gorica Nikolin - gorica@021.rs
  • Ni N od Novog Sada

    11.04.2016 11:11
    Nema jeda, Novog Sada i onako vise nema.
    Novosadjani izumrli, naseljeni novi!
    Nista im nije sveto, rusili su i tudja groblja,crkve...
    Odavno je sve otislo ...
  • reetdach

    10.04.2016 19:41
    ostavite vec jednom vlasnike kuca trscara na miru! brin'te svoju brigu, kad vec niste u stanju da cenite i postujete TUDJE...a, dotle ce kuce u priobalju i na ostrvima Istocnog i Severnog mora biti pokrivene trskom (Reetdachhaus), il' ce biti gradjene drvenom konstrukcijom resetke, popunjene cerpicom ili ciglom (Fachwerkhaus)! to je stvar dogovora i ZAKONA, koji vazi ZA SVE!!!
    w.
  • G

    10.04.2016 17:43
    @@ Bogati Vojvođanin - ja bih vam "gospodine" iskreno predložio psihijatrijsko posmatranje i lečenje. U 21. veku ispoljavate težnju ka fašizmu čije su tekovine poznate i poznato je zašto su propale, dok odbijate mogućnost da neko može da ima pravo na različito mišljenje odnosno takve etiketirate "dođošima" i još dodatno izjavljujete kako "raspoznajete svoje među sobom" kao da ste kakva životinja. To, "gospodine", nisu odlike mentalno zdravog lica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti