Položeno cveće u Dunav za utopljenu devojčicu

Komemoracija petnaestogišnje Katarine Kunović, devojčice koja se utopila u Dunavu tokom veslačkog treninga, održana je u prostorijama veslačkog kluba "Danubius 1885".
Stotinak članova porodice, prijatelja iz gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj", VK "Danubiusa" i predstavnika Olimpijskog komiteta Srbije, okupilo se da oda počast reprezentativki u veslanju u mlađim kategorijama.
 
Predsednik VK "Danubius 1885" Željko Pantović istakao je da je ovo 17 najdužih i najtužnijih dana u istoriji kluba. "Sve vreme smo se nadali da će se Katarina u jednom trenutku pojaviti na obali i reći nam da je sve u redu. Bila je veoma spretna, uporna i brzo je naučila da vesla. Nestrpljivo je čekala da oseti atmosferu regate. Na prvo takmičenje nije morala dugo da čeka, a kasnije su se ređali državni kupovi, prvenstva, internacionalne regate. Imala je velike planove, želela je da 'Danubiusu' donese mnogo medalja i da jednog dana u dresu Srbije nastupi na Olimpijskim igrama. Dokle god mi budemo veslali i ona će veslati sa nama", poručio je Pantović.
 
 
Roditelji nastradale su položili cveće u Dunav, a VK "Danubius" je doneo odluku po kojoj će jedan od čamaca u ovom klubu nositi Katarinino ime.
 
Sahrana će se održati u petak, 27. maja u Petrovaradinu.
 
Podsećamo da se Katarina Kunović utopila 7. maja, a telo joj je pronađeno 16 dana kasnije. Petnaestogodišnja devojčica je stradala tokom prepodnevnog treninga. Tog jutra je nekoliko grupa veslača izašlo na vodu sa još tri trenera, veslali su na ustaljenim rutama, a incident se dogodio kod usidrenih barži rumunskog broda "Merkur" oko 3,5 kilometra uzvodno od Mosta slobode.
  • Milan

    26.05.2016 16:37
    Tuga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti