FOTO: Održan prvi Biznis kafe u Novom Sadu

Biznis kafe po prvi put je održan u Novom Sadu, u cafe baru Šećer&Soul.

S više od 120 gostiju i mnogo većim interesom svoje priče ispričalo je šestoro preduzetnika.

Prvi susret vodila je Kristina Ercegović, osnivačica Business cafea iz Zagreba.

Svetlana Mojić, žena koja jedina dizajnira jahte, dobitnica svetskih i domaćih priznanja rekla je da je dosta grešila, ali da je najvažnije brzo ispraviti greške.

Dragan Varagić, internet konsultant istakao je da je presudno da radimo ono što nam se dopada, a sve što treba znati, naučićemo vremenom. Kao savet za prodaju posebno uspešnim pojedincima koji “imaju sve”, presudno je zainteresovati ih, naveo je Varagić.

Aleksandar Pokrajac, vlasnik poslovnog inkubatora koji pomaže ljudima da ideje pretvore u poslovni poduhvat rekao je da je dao otkaz na uspešnoj poziciji jer nije bio ostvaren ni zadovoljan i kao prvi korak istakao je potrebu da uvek prvo menjamo sebe jer nema razlike između privatnog i poslovnog života, sve je povezano.

Vlasnik dva NS City Hostela Igor Erhartič nakon uspešne sportske karijere odlučio se za hotelijerstvo jer, kako kaže, voli da se druži sa ljudima. Naglasio je da uvek krenemo od onoga šta privatno volimo i kad razmatramo poslovne ideje, da se zapitamo da li smo to mi, te da ne gledamo druge, šta oni rade.

Branko Koprivica, poznati muzičar i vlasnik nekoliko ugostiteljskih objekata, oduševio se odazivom i atmosferom. Ispričao je gostima kako je još sa sedam godina razgovarao sa svojom majkom o tome kao želi biti sam svoj gazda i dao je savet prisutnima da slede svoju intuiciju.

 Kristina Ercegović je ukratko ispričala deo svoje preduzetničke priče.

Na kraju su goste pozdravili i Aleksandra Velimirović Janakievski,  jedno od lica Belgrade Workshopa, te Marija Radojčić koja stoji iza Jazačkog sira.

Umesto redovnih ulaznica, sakupljene su donacije za Dečije selo.

Medijski pokrovitelj za Vojvodinu je portal 021.rs. Sledeći Biznis kafe u Srbiji je 29. juna u Beogradu, s temom "Izvan okvira", dok je u Ljubljani 2. juna.

Druženja u Novom Sadu redovno se nastavljaju nakon letnje pauze.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.