"Pijani" najbolja predstava 61. Sterijinog pozorja

Najbolja predstava 61. Sterijinog pozorja je "Pijani" Borisa Liješevića u izvođenju Ateljea 212 iz Beograda, saopštio je festivalski žiri, kojim je predsedavao književnik i direktor BITEF-a Miloš Latinović.

Nagradu za režiju dobio je Urban Andraš za predstavu "Rodoljupci",

Nagrada za najbolji tekst savremene drame otišla Tanji Šljivar za tekst savremene drame "Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali".

Nagradu publike za najbolju predstavu, sa prosečnom ocenom 4,93, dobilo je ostvarenje "Violinista na krovu" u režiji Bereš Atile.

Sterijinu nagradu za glumačko ostvarenje dobili su Aron Balaž za ulogu Tejvjea mlekadžije u predstavi "Violinista na krovu", Bojan Žirović za ulogu Lorensa u predstavi "Pijani", Branislav Trifunović za ulogu Matijasa u predstavi "Pijani" i Hermina G. Erdelji za ulogu Ane Edeš u predstavi "Ana Edeš".

Glavne i ostale Sterijine nagrade biće svečano uručene večeras u 20 sati u Srpskom narodnom pozorištu, na sceni "Pera Dobrinović", gde će potom u čast nagrađenih biti izvedena predstava "Nečiste sile", Narodnog pozorišta Užice i Sterijinog pozorja.

Na ovogodišnjem Pozorju, od 26. do 2. juna takmičilo se sedam predstava u selekciji Nacionalne drame i pozorišta.

  • CK

    03.06.2016 10:06
    ocena
    Svaka cast glumcima ali predstava je veoma losa
  • zivan

    02.06.2016 09:47
    Kao i prossle godine, Atelje 212 dobio nagradu za kilavu predstavu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti