V.d. programska direktorka RTV-a u sukobu interesa?

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) smatraju da se novopostavljena v.d. programska direktorka Radio-televizije Vojvodine Slavica Subotić Braun nalazi u sukobu interesa, pošto bi njenu funkciju, po Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije, trebalo smatrati javnom funkcijom.
"Pored toga što je v.d. programska direktorka, ona je istovremeno i članica Programskog saveta ovog javnog medijskog servisa, što je suprotno Zakonu o javnim medijskim servisima, kojim je propisano da član Programskog saveta RTS-a i RTV-a ne sme da obavlja javnu funkciju", navode NUNS i NDNV. 
 
Ta udruženja su uputila zahtev Agenciji za borbu protiv korupcije da se izjasni o eventualnom sukobu interesa.
 
Subotić Braun: Ako budem izabrana, podnosim ostavku u Programskom savetu
 
Slavica Subotić Braun ne smatra da su njen mandat u Programskom savetu i privremena funkcija vršioca dužnosti programskog direktora u sukobu interesa.
 
"Moj mandat u Programskom savetu Radio-televizije Vojvodine je počeo 16. oktobra 2015. godine, kada nisam imala apsolutno nikakvih saznanja da ću početkom maja biti postavljena na mesto vršioca dužnosti programskog direktora pokrajinskog javnog servisa. Moj status na ovoj funkciji je privremen i ako budem izabrana na konkursu za programskog direktora RTV-a, podneću ostavku na mesto u Programskom savetu", kaže v.d. programskog direktora RTV-a.
  • Limanka

    09.06.2016 08:12
    E pa sad'?
    Da li neko čita ono što je u osnovnom tekstu vesti napisano: "trebalo smatrati javnom funkcijom"!!!

    Zbog ovog "trebalo" (kako misli neke privatne firmice tipa NDNV ili NUNS), neko bi kao trebalo od nadležnih da reaguje?
    Na čemu ste vi?!

    Najpre žena je VD, pa samim tim čak i da je tačno to tumačenje ona nije dužna ni na šta da podnese ostavku, jer je na to ne obavezuje ni jedan zakon, a pogotovo logika.
    Ukoliko konkuriše na mesto direktora i bude eventualno izabrana na to mesto ona treba u zakonskom roku da podnese ostavku na spornu funkciju POD USLOVOM DA JE BILO ŠTA OVDE OKO ISTE SPORNO!

    Nema nikakve druge pozadine oko svega ovoga.
  • mile

    09.06.2016 06:37
    Vazno da popovima daju vreme u program a to sto obrazovnog programa ili slicnog nije bitno samo da kaplje.
  • Debeli

    09.06.2016 00:32
    Sunovrat
    U ponedeljak uveče u Vojvođanskom dnevniku (22h) naišao na lice "spikerke" izvađene iz teškog naftalina, iz vremena kad niko nije gledao RTV. Ova nova crnka vodi 3 od 4 informativne emisije na dan, a i Gala "vodi" jutarnji svaki drugi dan... Jutarnji više ni ne gledam, a budio sam se uz "Dobro jutro Vojvodino"... Vidimo se 13.06. na protestu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti