Defileom tamburaša kroz centar Novog Sada počeo Tamburica fest

Svetski tamburaški festival, deveti po redu otvoren je sinoć defileom tamburaša kroz centar Novog Sada.

Tamburaški orkestri prodefilovali su centralnim novosadskim ulicama - Dunavskom, Zmaj Jovinom i ulicom Modene, što je izazvalo veliku pažnju Novosađana i njihovih gostiju.

U festivalskoj uvertiri Novosađane će animirati čak 15 tamburaških orkestara, u četvrtak će na Trgu slobode biti održana "Tamburaška fijakerada" i koncert, a u petak i subotu se Tamburica fest seli na Petrovaradinsku tvrđavu gde će početi takmičarski deo. Ljubitelji tamburice imaće priliku da na delu vide 10 orkestara iz sedam zemalja u takmičarskom delu.

U okviru ovogodišnjeg festivala tradicionalno će se održati i saziv likovne kolonije, deveti po redu na kojem učestvuje devet likovnih umetnika. Svoje radove na terasi likovnog kruga na Petrovaradinskoj tvrđavi u petak će predstaviti Janoš Mesaroš, Branka Stojsavljević, Slobodan Miljević, Silvija Jelačić, Kolja Obrovski, Saša Dobrić, Igor Cvejanović, Slobodan Bajić i Borivoj Popržan.

  • Ленка

    23.06.2016 01:36
    Волим песму, пјесму и писму
    Мени је жао што се фестивал више не одржава у Дероњама. Овако је постао пука комерцијала и изгубио своју поенту. Централизам, ништа друго. Правда за Дероње!!!!!!!!!!!!!
  • RepublikaVojvodina

    22.06.2016 12:22
    Svaka im cast,raspitaj te se ko je organizator ove cirkusijade i kako i od cega organizuje festival da nekazem zasto.Naime,skup mafijasa koji zloupotrebljava kako nasu tamburasku gospodu tako i budzet grada i pokrajne,i na primitivan i ne tamburaski i vojvodjanski nacin promovisu instrument,muziku i dusu ovog podneblja.Ti koji uzimaju pare od Vojvodine,tretiraju tamburase kao nizu klasu i dovode pevace svog rodnog kraja medju kojima su i osudjivane beogradske gospodje kao specijalne goste festivala nebi smeli biti ni gosti lokala u kojima sviraju tamburasi a kamoli organizatori kvazi svetskog festivala tamburaske muzike.Neka je Bog u pomoci Vojvodini i panonskim tamburasima.
  • Samo kažem

    22.06.2016 12:14
    Izgleda i crna odežda prigodno događanjima u Vojvodini a time i Novome Sadu.
    A narod više nema novca ni za svirce ni za špricer.
    Odnosno, oni koji imaju ne idu na tamburaše.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti