Radio-televizija Vojvodine novu zgradu dobija za tri godine

Radio-televizija Vojvodine bi novu zgradu trebalo da dobije u naredne tri godine.

Neki od preduslova za to već su ostvareni, postoji idejno rešenje, urađena je projektno-tehnička dokumentacija, dobijeni su lokacijski uslovi, a urađen je i detaljni urbanistički projekat. Idejno rešenje izabrano je na konkursu pre dve godine, a među 16 predloga prva nagrada dodeljena je autorskom timu koji čine Dragoljub Kujović, Rista Dobrijević i Danijela Milojević iz Beograda.

Ranije je bilo reči da bi gradnja, koju će finansirati Grad, Pokrajina i Republika mogla početi do kraja ove godine. Prema rečima direktora tehnike u RTV-u Jovana Bačića, ta medijska kuća uradila je projekte uklanjanja objekata na Mišeluku porušenih u NATO bombardovanju i sada čeka saglasnost da očisti prostor.

- Potom sledi dobijanje građevinske dozvole, čime bi počeo investicioni proces, uz zatvaranje finansijske konstrukcije i raspisavanje javnih nabavki za početak izgradnje - kaže Bačić. On dodaje da će nova zgrada i televizije i radija biti na mestu stare, na površini od oko 15.000 kvadrata.

Televizija vojvođanskog javnog servisa trenutno se nalazi u zgradi u Maksima Gorkog koja pripada NIS-u, a za mesečnu zakupninu izdvaja oko 15.000 evra. Porušena zgrada na Mišeluku je inače bila površine 23.000 kvadrata i potpuno je useljena 1996. godine.

Podsetimo, Igor Mirović je u svom ekspozeu naveo da će jedan od prioriteta nove Pokrajinske vlade biti i izgradnja zgrade za Radio-televiziju Vojvodine.

  • Optimista

    26.06.2016 17:23
    Ako je tako rekao
    Ako je tako rekao g.premijer onda će sigurno da bidne, al u nekoj drugoj dimenziji, u lakat.
  • REALISTA

    24.06.2016 11:21
    Televizija
    Televizija je prevazidjeni medij! Samo penzioneri gledaju televiziju.Ovo je doba interneta i novih tehnologija.
    Novac za izgradnju zgrade televizije je bačen novac.
    POdržavam ideju da se od tih para zida Gradska bolnica!
    Nisam o tome do sada razmišljao,ali to je gorući problem Novog Sada, nemamo kapacitete za bolničko lečenje 400.000 Novosadjana (sa okolnim mestima).
    Podržaću SVAKU POLITIČKU OPCIJU I SVAKU PETICIJU ZA IZGRADNJU GRADSKE BOLNICE U NOVOM SADU, JER JE TO INTERES SVIH NOVOSADJANA.
  • Katarina

    24.06.2016 09:18
    novi sad nema...
    1. Novi Sad nema Gradsku bolnicu
    2. 5000 dece nema mesto u vrticu
    Sram Vas bilo! Sve!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti