OPENS Youth Fair na Trgu slobode i u Katoličkoj porti 5. i 6. jula

Peti regionalni sajam omladinskog turizma OPENS Youth Fair 2016 biće održan na Trgu slobode i u Katoličkoj porti 5. i 6. jula, neposredno pred Egzit.
Posetioci će besplatno moći da uživaju u raznovrsnim sadržajima sajma i to od 18h do 22h, oba dana festivala. 
 
OPENS Youth Fair će i ove godine, kao oprobanu formulu za dobar provod, imati svoj sajamski i muzički deo. Pored upoznavanja sa turističkom ponudom za mlade na teritoriji Balkana, svi koji dođu na sajam moći će da se informišu o tome kako mogu postati učesnici zanimljivih projekata koji promovišu najatraktivnije destinacije. OPENS Youth Fair će na jednom mestu okupiti sva najatraktivnija mesta u regionu, najrazličitije festivale i manifestacije. Trg slobode i Katolička porta za vreme sajma postaju epicentar zabave i druženja, pa će tako posetioci moći da osete adrenalin ako se oprobaju u nekom od predstavljenih sportova, zaplešu ili se upuste u avanture novinarskog posla u medijskom kutku. 
 
Cilj sajma je da se kroz zajedničku regionalnu promociju Balkan pozicionira kao jedna od najatraktivnijih destinacija za mlade na svetu. Omladinski turizam predstavlja veliki potencijal  za sve države regiona Zapadnog Balkana. Novi Sad upravo uoči EXIT festivala svake godine poseti veliki broj mladih iz preko 60 zemalja sveta, i ovo je za sve izlagače odlična prilika da promovišu svoju ponudu.
 
Biće promovisane nove destinacije, koje su dugo bile skrivane poput najvećeg turističkog blaga, biće predstavljeni adrenalinski sportovi, kao i plesni klubovi koji će svojim revijama pokrenuti posetioce. Pored izbora za najbolji štand, OPENS Youth Fair organizuje i nagradnu igru za posetioce. Još jedna od novosti je Media Corner, gde će posetioci sajma moći da odigraju partiju društvene igre sa nekim od svojih omiljenih radijskih ili televizijskih voditelja, kao i da se sami oprobaju u ulozi novinara.
 
Na Trgu slobode, 5. jula nastupa opera Čarobna Frula, Volfganga Amadeusa Mocarta, solisti, hor i orkestar Srpskog narodnog pozorišta uz dirigenta Mikicu Jevtića, zatim i Benny Brickman Band, sastav sačinjen od mladih muzičara iz Niša okupljenih oko ideje izvođenja obrađenih jazz, blues, soul kompozicija.
 
Jambinai, jedan od od najinovativnijih underground bendova Južne Koreje oduševiće publiku svojim potpuno jedinstvenim post-rok, post-avangardnim zvukom tradicionalnih korejskih instrumenata uz podršku električnih gitara i elektronike. Za sam kraj večeri 5. jula publiku će dići na noge energični TBF, koji je tokom svoje karijere postao mnogo više od hip-hop sastava pomerivši granice sa odličnim tekstovima i muzičkim kompozicijama, a vremenom su postali i jedan od najboljih live izvođača na ovim prostorima.
 
Na Trgu slobode 6. jula će nastupiti Frame Orkestra okupljeni oko centralne autorske ličnosti Lazara Novkova, koji će zabaviti publiku sa spojem duge i cenjene tradicije klasične muzike, sa  jasno definisanim folklornim nasleđem.  Za žestoko veče biće zadužen i jedan od omiljenih underground bendova, Artan Lili koji će sa fantastičnim rifom i vokalom dovesti publiku do ludila. Za odličnu završnicu pobrinuće se jedan od najvećih zvezda naših prostora, autor, pevač i gitarista Darko Rundek koji će nastupiti zajedno sa violinistkinjom Isabel Katala, i multiinstrumentalistom Dušanom Ducom Vranićem sa kojima je osnovao Rundek Cargo Trio koji će apsolutno osvojiti publiku svojom energijom i emocijom.
 
Kao i prethodnih godina, u Katoličkoj porti će se održavati i manifestacija "Art Eco Market", gde će mladi dizajneri predstaviti svoje rukotvorine svim poklonicima zanimljivih detalja, kao i bogat izbor specijaliteta od hrane.
  • l.

    26.06.2016 12:02
    Leba i igara.
  • Nervirach

    26.06.2016 09:57
    Ala u tom budzetu ima para! Malo dani ovoga, malo onoga.
  • pteranodon

    26.06.2016 02:09
    Kako bih voleo da na ovom festivalu vidim i Kebu .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti