Danas novi protest "Podrži RTV"

Protest "Podrži RTV" i protestni koncert održaće se danas od 18 časova ispred zgrade Radio televizije Vojvodine.

Protest je trebalo da se održi prošlog ponedeljka, ali je odložen zbog nevremena.

Zaposleni i građani protestuju već mesec dana, otkako je smenjeno i preraspoređeno nekoliko urednika i novinara. U međuvremenu, zaposleni tvrde i da je počelo ukidanje emisija političkog karaktera na ovoj televiziji pod izgovorom da počinje letnja šema programa.
 
"To je još jedan od povoda da izađemo na ulicu i ukažemo na to da se urušavanje javnog servisa nastavlja", navodi inicijativa "Podrži RTV",
 
Okupljanje građana je planirano u Ulici Maksima Gorkog, a šetnja bi trebalo da bude do Gradske kuće.
 
"Zahtevaćemo odgovor na pitanje da li smo to 'spontano okupljanje' svi iz budžeta platili. Pozivamo da na ovaj protest ponesete letnje rekvizite poput peškira, suncobrana, naočara, lopti, a ako vam nije teško, rado ćemo napraviti mesta i za ležaljke. Tako ćemo, simbolično, program RTV-a ispratiti na letnji odmor", stoji u pozivu.

  • Srđan

    05.07.2016 18:29
    Ima nade...
    Ne idem na mitinge al kada ovo vidim - znači ma nade za ovu zemlju, ima mladih koji nedaju da se samo tako neko igra sa medijima, ima nade - bravo!
  • Bojan

    04.07.2016 14:09
    Samo Liberalno
    Jel dolaze opet na protest Kesić i njegov drugar Marčelo? Nema protesta bez ovih kul urbanih likova, a svi Vi ostali zatucani i retrogradni Srbi što ptorestujete bez dnevnica zbog nekih viševekovnih manastira ili odbrane integriteta i suvereniteta zemlje ste šta "Budale".
  • Sremčina

    04.07.2016 14:07
    Puna podrska protestu!

    Mora da se krene ili barem zatalasa iz ovog mrtvila.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti