FOTO, VIDEO: Porodica Ljubičić pristala da se sama iseli iz kuće na Salajci

Petočlana porodica Ljubičić sa Salajke pristala je da se sama iseli iz većeg dela kuće u Ulici Radoja Domanovića 62 kako ne bi došlo do daljih incidenata.

"To što mi sedimo u dvorištu na vratima kuće policija smatra pružanjem pasivnog otpora. Kako ne bismo pravili dalje probleme i možda dobili krivične prijave zbog toga, mi smo kao porodica odlučili da se sami iselimo. Komšija je presudom dobio 39 kvadrata ove kuće, ali nije dobio ceo objekat, pa ćemo mi živeti u jednoj sobi koju nije dobio i koja inače nema ni vrata. Sve je ovo jedan veliki apsurd jer komšija nije dobio ni dvorište i ne znam zaista kako planira da koristi deo kuće koji je dobio", objasnila je Anđa Ljubičić za 021.

Ljubičići će se tako sada smestiti u sobu od oko 16 kvadrata u koju zapravo neće moći ni da uđu jer se ulazna vrata i ostatak trošne kuće sada predaju komšiji u vlasništvo. Oni bi jedino mogli da uđu u taj prostor kroz prozor iz dvorišta. Nakon što su dvorište napustili prijatelji i komšije koje je policija uspela da polako izvede napolje, ostali su samo policajci, izvršitelj i Ljubičići koji su počeli da iznose stvari, sami ne znajući šta će se dešavati popodne ili sutra. Ono što je izvesno je da će se priča nastaviti, jer će Trifković nekako probati da uđe u deo kuće koji mu je dodeljen sudskom odlukom. Naime, dvorište i dalje pripada Ljubičićima, tako da Trifković ne može da priđe kući.

Podsetimo, nakon odloženog iseljenja od pre mesec dana, danas oko 9 časova je na vrata porodice Ljubičić ponovo došao sudski izvršitelj, ali ovoga puta u pratnji dvadesetak pripadnika policije. Takođe, na licu mesta se pojavilo i više desetina komšija kako bi podržali nesrećnu porodicu. Broj policajaca je do kraja intervencije porastao na oko 40, pri čemu su došli i pripadnici interventne jedinice, kao i pojedini viši oficiri policije.

Ljubičići su po dolasku izvršitelja izjavili da nemaju mogućnost da se isele jer nemaju gde da odu, pa su zamolili sudskog izvršitelja da se ponovo odloži iseljenje, jer su uložili žalbu Apelacionom sudu. Oni su obećali da će se sami iseliti ako se za mesec dana ne reši situacija. Izvršitelj je zatim sa Anđom Ljubičić otišao do prvog komšije Nedeljka Trifkovića, koji je odbio predlog i rekao da se sa tim ne slaže.

Prvo se tokom pokušaja iseljavanja dogodilo više incidenata, pa je policija zamolila prvog komšiju da se udalji sa lica mesta. Potom je jedna osoba privedena jer je vređala prvog komšiju koji je sve vreme dobacivao. Policija je u međuvremenu dobila pojačanje interventne jedinice kako bi po potrebi oterala komšije.

Podsetimo još da je kuća posle izgubljenog sudskog spora i neplaćene odštete od oko pola miliona dinara i još skoro toliko drugih troškova pripala prvom komšiji Nedeljku Trifkoviću, sa broja 62a.

Ova porodica živi u teškim materijalnim uslovima jer su bez prihoda, a od kraja prošle godine nemaju struje i vode, jer je komšija to izdejstvovao na osnovu sudske presude.

  • ISTINA

    08.07.2016 15:45
    niko ne pominje ocigledno
    U drugom video snimku gde se iznose papiri i dokazi divlja zena nije htela ni pola da saslusa koji se dokazi iznose nego prekida i upada u rec! To je kljucni dokaz u ovo malo informacija sto ima! Prekida zato sto zna sta je uradila i sta pokusava da zataska...podmuklo ciganski ali opet ocigledno jer je SNIMLJENO gospodo primitivna...za svakog ko se poziva na "neljudskost"

    Osnovno je ljudski sacekati da zavrsi neko da prica pa onda govoriti svoje!
    A jos je i njena cerka nesto napravila i muz primitivac se tukao...svasta tu ima sto nije receno..podmukli podmukli primitivci nasi domaci...

    Jeste strasno sto ide na ulicu porodica, ali to je odgovornost samo tih roditelja jer su doveli decu u tu situaciju a znali su i ranije da jedva sklapaju kraj sa krajem! To je istina pa svidelo se to nekome ili ne. Gotovo je sa divljackim i ciganskim nacinima manipulacije. Evo i sad ona pravi spektakl od sebe bedno sto se snima i govori da ce se iseliti itd. Sta ima to da se iznosi u siru javnost to se ne govori ni komsijama bednici.
  • Nada

    05.07.2016 23:05
    Izvrsitelji
    Toliko protiv njih... a 1.jula su im na racune legli milioni i milioni za stare predmete koji su im preneti iz suda.
    Molim radio 021 da istrazi tu temu, podaci su sokantni!
  • tvukanovic

    05.07.2016 21:14
    maribor
    Pa ja sam za Ljubicice , ja bi jim poslo jednu donaciju pa da jim pomognemo ljudi ako ko ima neki kontak tel...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti